Керування сеансами

Jost Schenck

Переклад українською: Юрій Чорноіван
версія Плазма 5.14 (28 листопада 2018 року)

Сеанс стільниці

Користування

За допомогою цього модуля Системних параметрів ви можете налаштувати менеджер сеансів Плазми та параметрів виходу з середовища.

Поняття «керування сеансами» стосується здатності Плазми зберігати стан програм і вікно під час вашого виходу з Плазми і відновлювати ці параметри, коли ви знову входите до стільничного середовища.

Загальне

Підтверджувати вихід

Якщо позначено цей пункт, під час виходу з середовища Плазми показуватиме діалогове вікно з запитом на підтвердження виходу та типовим часом очікування у 30 секунд. У цьому діалоговому вікні ви також зможете обрати, чи бажаєте ви відновити поточний сеанс під час наступного входу до середовища.

Інші варіанти виходу з системи

Якщо позначено цей пункт, Плазма пропонуватиме вам обрати один з варіантів дій під час виходу. Серед цих варіантів просте закриття поточного сеансу (дія, яку буде виконано, якщо цей пункт не позначено), вимикання комп’ютера і перезапуск системи на комп’ютері.

Типовий варіант виходу з системи

Ви можете визначити типові дії, які буде виконано під час вашого виходу з Плазми. Не всі з варіантів можна обрати на будь-якій системі, ви не зможете побачити деякі з них до того часу, доки не визначите типовим інструментом для входження до системи SDDM.

Призначення пунктів цього розділу самоочевидне, якщо ви не певні, краще не чіпайте типовий значень. Отже, серед пунктів розділу ви побачите:

  • Завершити поточний сеанс (типове значення)

  • Вимкнути комп'ютер

  • Перезавантажити комп’ютер

При вході

Ви можете обрати один з трьох варіантів дій, які буде виконано під час вашого входження до Плазми:

Відновлювати попередній сеанс

Якщо ви оберете цей варіант, Плазма зберігатиме ваш поточний сеанс, коли ви виходитимете з системи. Плазма відновить цей сеанс під час наступного входу до середовища, отже, ви зможете продовжити роботу зі стільницею, стан якої залишиться незмінним з часу вашого виходу.

Відновлювати збережений вручну сеанс

Замість відновлення у Плазмі стану, у якому середовище знаходилося, коли ви востаннє з нього вийшли, буде відновлено стан, який було збережено вами вручну.

Якщо буде позначено цей пункт, у меню програм з’явиться ще один пункт:Живлення / СеансЗберегти сеанс.

Запускати з порожнім сеансом

Якщо ви виберете цей варіант, Плазма ніколи не відновлюватиме сеансів, які було раніше збережено.

Нарешті, ви можете ввести список відокремлених двокрапками (:) або комами (,) програм, які не слід зберігати у сеансах, і тому не слід запускати під час відновлення сеансів. Наприклад, xterm:konsole або xterm,konsole.