Hoofdstuk 3. Klipper instellen

Algemene opties

Klembordinhoud opslaan bij afsluiten

Indien geactiveerd zal de klembordgeschiedenis opgeslagen worden wanneer Klipper beëindigd wordt. De volgende keer dat Klipper gestart wordt, wordt de inhoud weer ingelezen.

Leeg klembord voorkomen

Indien geselecteerd zal het klembord nooit leeg is. Klipper plaatst de meest recente ingang van het klembord in de buffer als het buffer leeggemaakt wordt.

Afbeeldingen negeren

Als een gebied op het scherm is geselecteerd met muis of toetsenbord, dan wordt dat de selectie genoemd. Als deze optie is geselecteerd, dan worden alleen tekst selecties opgeslagen in de geschiedenis, terwijl met afbeeldingen en andere selecties dat niet wordt gedaan.

Selectie negeren

Stelt de klembord modus in. Deze optie zal voorkomen dat Klipper de inhoud van de selectie in zijn klembordgeschiedenis invoegt en van het uitvoeren van acties op de inhoud van de selectie. Zie de paragraaf met de naam “Klembord- & selectiegedrag”.

Alleen geselecteerde tekst

Als een gebied op het scherm is geselecteerd met muis of toetsenbord, dan wordt dat de selectie genoemd. Als deze optie is geselecteerd, dan worden alleen tekst selecties opgeslagen in de geschiedenis, terwijl met afbeeldingen en andere selecties dat niet wordt gedaan."/>. Zie de paragraaf met de naam “Klembord- & selectiegedrag”.

Inhoud van het l;embord en de selectie synchroniseren

Als een gebied van het scherm is geselecteerd met de muis of toetsenbord, dan wordt dat de selectie genoemd. Als deze optie is geselecteerd dan worden de selectie en het klembord gelijk gehouden, zodat alles in de selectie onmiddellijk beschikbaar is voor elders plakken met gebruik van elke methode, inclusief de traditionele middelste muisknop. Anders wordt de selectie opgeslagen in de klembordgeschiedenis, maar de selectie kan alleen geplakt worden met de middelste muisknop. Zie ook de optie 'Selectie negeren'. Zie de paragraaf met de naam “Klembord- & selectiegedrag”.

Tijdslimiet voor actie-pop-ups

Stelt de tijd in die het actievenster in beeld blijft als u er niets mee wilt doen.

Grootte van klembordgeschiedenis

Hiermee stelt u het aantal ingangen in die beschikbaar zijn in het klembordgeschiedenis.