Pictogrammen

Mike McBride

Jost Schenck

Anne-Marie Mahfouf

Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning
herziening Plasma 5.20 (2021-04-09)

Plasma™ wordt met een volledige set pictogrammen in verschillende groottes geleverd. Deze pictogrammen worden overal in Plasma™ gebruikt: op het bureaublad, in het paneel, in de bestandsbeheerder Dolphin, in elke werkbalk van elke Plasma™-toepassing; etc.. De module "Pictogrammen" biedt u een erg flexibele manier om de manier aan te passen waarop Plasma™ met pictogrammen omgaat.

Plasma™-pictogrammen aanpassen

Met deze module kunt u:

  • pictogramthema's installeren en kiezen

  • verschillende pictogramgroottes kiezen

  • pictogramthema's verwijderen

Belangrijk

Merk op dat sommige van deze instellingen afhankelijk zijn van het door u geselecteerde pictogramthema. Plasma™ wordt standaard geleverd met verschillende pictogramthema's, Breeze, Breeze Dark en Oxygen.

Bovenaan is een voorbeeld van de huidige pictogrammen te zien. De meeste standaardinstallaties hebben maar een paar pictogramstijlen beschikbaar, waaronder het Plasma™ standaardthema Breeze. U kunt meer stijlen van het internet downloaden http://store.kde.org of installeer ze uit een lokaal bestand.

Bij er boven zweven wordt een geanimeerd voorbeeld van een willekeurige selectie, gewone mime-types en gewone mappictogrammen getoond.

Als u een thema wilt verwijderen, gebruik het overlaypictogram rechts onderaan het themapictogram. Om deze actie terug te draaien klik op het pictogram. Als u op de knop Toepassen of OK drukt worden de thema's, geselecteerd voor verwijderen, echt verwijderd, u kunt dus geen individuele of alle verwijderingen ongedaan maken.

Pictogramgrootte configureren

Selecteer een van de componenten en gebruik de schuifbalk om de bijbehorende grootte aan te passen.

Pictogramgrootte configureren

Nieuwe pictogrammen ophalen...

Om dit te gebruiken, moet u verbonden zijn met het internet. Wanneer u op deze knop klikt, wordt er een venster weergeven waarin u een nieuw pictogrammenthema kunt kiezen. De knop Installeren in dit venster installeert het geselecteerde thema, en nadat u het venster heeft gesloten, is het thema klaar voor gebruik.

Nieuwe pictogrammen ophalen

Uit bestand installeren...

Dit kunt u gebruiken om van het internet gedownloade thema's aan de themalijst toe te voegen. Wanneer u op deze knop klikt, wordt de bestandsdialoog geopend waarin u het archiefbestand van het thema kunt opzoeken.

Met de knop Openen in deze dialoog, installeert u het aangewezen thema en wordt deze beschikbaar in de themalijst.