Hoofdstuk 1. Vensterspecifieke instellingen: snel beginnen

Hier kunt u instellingen maken die specifiek voor een bepaald venster zijn.

Opmerking

Denk eraan dat wijzigingen in de configuratie in deze module geen effect hebben als u KWin, de standaard windowmanager van KDE niet gebruikt. Als u een andere windowmanager gebruikt, lees dan de daarbij behorende documentatie om te weten hoe venstergedrag veranderd kan worden.

Veel van de instellingen die u hier kunt wijzigen zijn hetzelfde als die globaal gewijzigd kunnen worden in de module Venstergedrag in de Systeeminstellingen-module, sommige zijn echter veel gedetailleerder.

Het gaat om instellingen als geometrie, plaatsing, of een venster boven of onder andere vensters moet blijven, preventie van focusdiefstal en doorschijnendheid.

U kunt deze module op twee manieren starten: vanaf de titelbalk van de toepassing die u wilt instellen of in Systeeminstellingen. Als u de module in Systeeminstellingen opstart, kunt u op de knop Nieuw... klikken om een vensterprofiel te creëren, en in het dialoogvenster dat dan verschijnt op de knop Venstereigenschappen detecteren om de vereiste informatie voor die applicatie deels te laten invullen.

U kunt, wanneer u maar wilt, een opgeslagen profiel Wijzigen... of Verwijderen en de volgorde in de lijst veranderen met de knoppen Omhoog en Omlaag. Het veranderen van de volgorde heeft invloed op hoe ze toegepast worden.