Het toetsenbord gebruiken voor een verdraaiing

Er zijn twee soorten toetsenbord verdraaiingen: XYZ verdraaiingen, hier beschreven, en Singmaster moves, beschreven in de sectie Singmaster Moves.

Om de kubus met XYZ te verdraaien, gebruikt u eerst de toets X, Y of Z om een as te selecteren. Op het scherm gaat de X as van links naar rechts, de Y as van beneden naar boven en de Z as van u naar de achter het scherm. Nu, om de hele kubus te verdraaien gebruikt u de toets C en om laag te verdraaien gebruikt u de toetsen 1 tot 6 (om een laag nummer te selecteren).

Gebruik tenslotte de pijltjestoets Left voor een verdraaiing tegen de klok in en de pijltjestoets Right voor met de klok mee. De laag die gaat verdraaien (genummerd van 1 tot 6) zal gaan knipperen, totdat u een pijltjestoets indrukt.

U kunt verdere verdraaiingen maken door een, twee of drie bovengenoemde toetsen te gebruiken. Bijvoorbeeld, om dezelfde laag nog een keer te verdraaien, drukt u gewoon nog een keer een pijltjestoets in.

Als u de rechtermuisknop heeft gebruikt om de kubus te verdraaien, dan kunnen de betekenissen van X, Y en Z gewijzigd zijn, daarom moet u de kubus opnieuw uitlijnen met behulp van de opdracht menu-item ZetKubus opnieuw uitlijnen, voordat u de door u verlangde toetsenbord verdraaiing kunt uitvoeren.