Hoofdstuk 5. Veel voorkomende vragen

5.1. Hoe pauzeer ik het spel?
5.2. Kan ik het uiterlijk van dit spel wijzigen?
5.3. Ik heb een fout begaan. Kan ik deze ongedaan maken?
5.4. Kan ik het toetsenbord gebruiken om dit spel te spelen?
5.5. Ik kom er niet achter wat hier te doen! Zijn er tips?
5.6. Ik moet het spel nu beëindigen, maar ik ben nog niet klaar. Kan ik mijn spel opslaan?
5.7. Hoe open ik het spel dat ik heb opgeslagen?
5.8. Waar zijn de topscores?

5.1.

Hoe pauzeer ik het spel?

Kubrick heeft geen Pause-knop, omdat er geen nodig is. Als een demo werkzaam is, dan kunt u gewoon ergens klikken om het te stoppen.

5.2.

Kan ik het uiterlijk van dit spel wijzigen?

Op dit moment kunt u de weergave wijzigen, door middel van het menu Weergave , de hoeveelheid en snelheid van de animatie en de afschuining van de randen van de cubies, met behulp van het menu Instellingen.

5.3.

Ik heb een fout begaan. Kan ik deze ongedaan maken?

Ja. dit is een van de sterke punten van Kubrick ten opzichte van een echte puzzel. U kun verdraaiingen onbeperkt ongedaan maken en opnieuw doen, of alle verdraaiingen ongedaan maken en opnieuw starten. Om verdraaiingen ongedaan te maken en opnieuw te doen, gebruikt u het menu Zet of de bijbehorende sneltoetsen en toetsen op de werkbalk.

5.4.

Kan ik het toetsenbord gebruiken om dit spel te spelen?

Ja. Kubrick heeft verdraaiingen met het toetsenbord gebaseerd op de X, Y en Z assen en anderen gebaseerd op Singmaster notatie, die één-letter afkortingen gebruikt voor Voor, Achter, Links, Rechts, Boven en Onder kanten van de kubus.

5.5.

Ik kom er niet achter wat hier te doen! Zijn er tips?

Nee. Maar, de 3x3x3 Rubik's Cube™ is uitgebreid geanalyseerd en u kunt oplossende methodes op het Internet en in menu item Demo´sOplossingen (het item Informatie en demonstraties van verdraaiingen).

5.6.

Ik moet het spel nu beëindigen, maar ik ben nog niet klaar. Kan ik mijn spel opslaan?

Ja. als u het spel beëindigt dan wordt uw positie automatisch opgeslagen, net zoals wanneer u een echte kubus in de kast legt. U kunt ook een bepaalde positie opslaan door gebruik van het menuitem SpelPuzzel opslaan... of de bijbehorende sneltoetsen en knop op de werkbalk.

5.7.

Hoe open ik het spel dat ik heb opgeslagen?

Uw automatisch opgeslagen spel wordt weer automatisch geladen als u Kubrick opstart. Om andere opgeslagen spellen te laden, gebruikt u Spel Puzzel laden... of de bijbehorende sneltoetsen en knop op de werkbalk.

5.8.

Waar zijn de topscores?

Kubrick heeft deze functie niet.