Hoofdstuk 6. Spelconfiguratie

Om een configuratie (instellingen) dialoog te openen, gebruikt u een van de menubalk items: InstellingenInstellingen voor Kubrick... of SpelKies puzzeltype, met de optie Eigen type aanmaken... aan het eind, die een dialoog met opties toont om afmetingen van de kubus te wijzigen en de moeilijkheid van het verdraaien in te stellen. Onder is een lijst van de beschikbare keuzemogelijkheden.

Het door elkaar halen in voortgang zien?

Geeft een geanimeerde weergave van de kubus tijdens het door elkaar halen door het het Kubrick programma. U kunt de snelheid van de animatie instellen.

Uw zetten in voortgang zien?

Geeft een geanimeerde weergave van uw eigen verdraaiingen op een door u ingestelde snelheid.

Snelheid van de zetten:

Stelt de animatiesnelheid in. het bereik is van 1 tot 15 graden verdraaiing per animatie frame.

% afschuining van de kubusrandjes:

Stelt het percentage van de afgeschuinde rand in bij elke cubie, in verhouding tot de afmeting van de gekleurde stikkers. Het wijzigt de overall vorm van elke cubie. Het bereik is van 4% tot 30%.

Kubus-afmetingen:

Stelt de drie dimensies van de kubus, steen of mat in cubies per zijde. Dimensies kunnen variëren van 2x2x1 tot aan 6x6x6: hoe groter de dimensies, hoe moeilijker de puzzel. Maar een van de dimensies kan 1 zijn, ander is de puzzel te makkelijk.

Aantal draaiingen voor het door elkaar maken (moeilijkheidsgraad):

Stelt het aantal verdraaiingen in dat het Kubrick-programma zal gebruiken om de kubus door elkaar te halen. Het getal kan variëren van 0 tot 50: hoe meer verdraaiingen, hoe moeilijker de puzzel. 2, 3 of 4 verdraaiingen geeft relatief makkelijke puzzels, met name als u de verdraaiingen voor het door elkaar halen kunt bekijken.

Het selecteren van nul verdraaiingen kan handig zijn als u wilt experimenteren met verschillende volgordes van verdraaiingen en wat ze met de kubus doen, zoals in het geval dat u zoekt naar mooie patronen of nieuwe oplossende verdraaiingen.