Desktop Sharing instellen

Naast het boven getoonde en beschreven hoofdinterface van Desktop Sharing, kunt u Desktop Sharing ook besturen met Instellen... in het hoofdvenster van Desktop Sharing. De instellingen van Desktop Sharing heeft twee pagina's, zoals getoond in de onderstaande schermafdruk:

De pagina Netwerk geeft controle over de poort die Desktop Sharing gebruikt, zoals hieronder wordt getoond.

Desktop Sharing instellen (netwerkpagina)

Het keuzevakje Service aanmelden op het lokale netwerk bestuurt of Desktop Sharing de service annonceert over het lokale netwerk met het 'Service Location Protocol'. Dit is normaal een goed idee, maar werkt alleen goed met een client die weet heeft van het 'Service Location Protocol', zoals Remote Desktop Connection.

Als u het keuzevakje Standaard poort gebruiken selecteert, dan zal Desktop Sharing een geschikte poort lokaliseren. Als u dit keuzevakje niet selecteert, dan kunt u een specifieke poort kiezen. Een specifieke poort kiezen kan bruikbaar zijn als u 'port-forwarding' op de firewall nodig hebt. Opmerking: als 'Service Location Protocol' aan staat, dan zal deze automatisch rekening houden met de juiste poort.

De pagina Beveiliging stelt u in staat om in te stellen of de persoon met toegang tot de Desktop Sharing-server het bureaublad kan besturen of alleen kan meekijken.

Desktop Sharing instellen (beveiligingspagina)