Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Doel:

Herschik de kaarten op kleur en volgorde in zo weinig mogelijk verplaatsingen.

Omdat KPatience een veelvoud aan verschillende solitaire spellen biedt, is er geen recht-toe-recht-aan handleiding die bij elk van deze spellen past. Het is daarom essentieel dat u elke individuele subsectie van de sectie Spelregels, strategieën en tips leest voordat u met een versie begint waarmee u niet vertrouwd bent.

Er zijn in feite twee typen solitaire-spellen – zij die u de kaarten laten sorteren volgens dezelfde kleur en zij die u de kaarten laten sorteren volgens afwisselende kleur. U kunt gemakkelijk bepalen welk spel u wilt proberen met de trial-en-error methode. Als u eenmaal weet waarmee u van doen hebt is de rest gemakkelijk; blijf de kaarten sorteren en sorteren en verzamel die overeenkomen.

Let echter van het begin afgoed op uw kaartstapels. Verplaats individuele kaarten in een rustig tempo. Kijk of ze elders meer bruikbaar zijn.

Voor extra hulp kunt u snel een kijkje nemen in de statusbalk. Elk van de spellen heeft een ingebouwde oplosser die u informeert of het spel dat u nu aan het spelen bent beëindigt kan worden of niet. Als u ziet dat de oplosser het huidige spel niet kan oplossen, dan is de kans groot dat u dat ook niet kunt. Op dat punt kunt u of het huidige spel herstarten of een volledig nieuw spel starten.

Notitie:

Solitaire spellen spelen helpt u om het bereik van uw aandacht te verbeteren en uw concentratievermogen te verhogen.