Filters

Om u bij het bekijken, zoeken en exporteren van uw gegevens te helpen, kunt u voor uw agenda's filters aanmaken en gebruiken. Als u bijvoorbeeld geen voltooide taken wilt zien, kunt u die eruit filteren, in plaats van die te verwijderen. Als u tags toekent, kunt u die gebruiken bij het aanmaken van filters.

Voor het aanmaken, wissen en bewerken van filters, kunt u door op InstellingenWeergavefilters beheren... te klikken de dialoog Agendafilters bewerken openen. In deze dialoog kunt u filters aanmaken, verwijderen en bewerken, die van invloed zijn op welke items er in KOrganizer zullen worden getoond.

Het submenu WeergaveFilter en het neerklapmenu in de werkbalk voor filters geven toegang tot alle beschikbare filters die zijn aangemaakt in de dialoog Agendafilters bewerken. Om het tonen van de werkbalk voor filters aan en uit te zetten, klikt u op InstellingenGetoonde werkbalkenFilters-werkbalk. Wilt u geen filters gebruiken, dan kiest u Geen filter.

Filters zijn nuttig bij het exporteren van uw agenda. Als u een filter gebruikt, worden alleen de gefilterde (zichtbare) items geëxporteerd. Ook zijn filters meer effectief als de items al in tags zijn ingedeeld en georganiseerd, omdat het heel eenvoudig is om filters aan te maken op basis van tags.