Taken

In de takenlijst kunt u korte notities maken voor u zelf, over wat u nog moet doen.Taken zijn niet noodzakelijk aan tijden gebonden. Er zijn taken die op korte termijn moeten worden uitgevoerd, en taken voor de lange termijn. Bijvoorbeeld dat u binnen een week naar de kapper moet, of dat u uw oude auto binnen een jaar moet verkopen. Bij taken hoeft u dus niet op een bepaalde datum eraan worden herinnerd, maar wilt u alleen een overzicht van wat vóór een bepaalde datum moet gebeuren.

Om een nieuwe taak in te voeren, kiest u ActiesNieuwe taak.... U krijgt dan een venster met onderin de vijf tabbladen te zien.

Tabblad Algemeen

Een schermafdruk van de dialoog Nieuwe taak bewerken in KOrganizer

Een schermafdruk van de dialoog Nieuwe taak bewerken in KOrganizer

In dit tabblad vindt u een groot aantal van de opties die ook aanwezig zijn in de dialoog voor Afspraken bewerken, maar er zijn ook een aantal opties voor taken:

Voltooiing

In dit neerklapmenu is het percentage voltooid aanvankelijk 0%, maar als de taak vordert, kunt u de voortgang van de taak aanpassen door het percentage te verhogen, in stappen van 10%.

Prioriteit

Ken een prioriteit toe aan de taak. In dit neerklapmenu kunt u kiezen uit prioriteit 1 tot en met 9, waarbij 1 de hoogste prioriteit betekent. Aanvankelijk wordt de prioriteit van een nieuwe taak op 5 (gemiddeld) ingesteld.