Maak uw Jabber-account aan

Als u voor het eerst Kopete start, dan ziet u een leeg venster.

Leeg venster van Kopete

Leeg venster van Kopete

In de sectie onderaan staat Klik hier om een account toe te voegen. Klik daar of open InstellingenInstellen... om een nieuw account aan te maken. In werkelijkheid willen we een Jabber-account aanmaken, dus selecteren we het menu-item Jabber en klikken op Volgende. Na klikken op Nieuw account registreren, opent zich een nieuw venster waarin een Jabber-server kan worden ingevoerd, waar het account zal worden aangemaakt.

Kopete instellen

Kopete instellen

U kunt het handmatig in het tekstvak Jabber-server schrijven of het selecteren uit de geleverde lijst, die verschijnt na klikken op de knop Kiezen...

De dialoog selectie van server

De dialoog selectie van server

Na het selecteren van een server kunt u uw gewenste Jabber-ID completeren, bijv. uw gebruikersnaam. Voeg de naam van uw voorkeur in vóór @ in het veld Gewenste Jabber-ID. Na het invullen van uw wachtwoord en het herhalen moet u het keuzevakje Versleuteling van protocol (SSL) gebruiken om te werken met een versleutelde verbinding tussen client en server.

Uw account aanmaken

Uw account aanmaken

Sommige servers ondersteunen deze optie misschien niet, maar de meeste wel. Klik nu op Registeren om de registratie te beëindigen.

Gefeliciteerd, u hebt nu een nieuw account op de Jabber-server geregistreerd!