Vrienden toevoegen

Na de eerste keer aanmelden is uw venster van Kopete behoorlijk leeg. Er kan een standaard contactpersoon zijn toegevoegd door uw server die u misschien een welkomstboodschap zendt, maar er zijn geen echt contactpersonen in uw rooster (dit is tussen haakjes het woord voor lijst met contactpersonen in de Jabber-wereld). De eerste stap om vrienden in Jabber toe te voegen is natuurlijk ze te vragen om hun Jabber-ID. Wanneer u er een heeft kunt u het onmiddellijk aan Kopete toevoegen. U kunt klikken ofwel op ToevoegenuwJID@example.org of BestandContactpersoon toevoegenuwJID@example.org. Er verschijnt een nieuw venster die vraagt om het Jabber-ID dat we willen toevoegen aan uw roster. Typ het gewoon in en klik op OK. De optie Groep wordt gebruikt, wanneer u groepen contactpersonen specificeert (bijv. familie en werk). Een verbinding naar uw KAddressBook kan gemaakt worden met Adresboekitem, zodat u informatie uit kunt wisselen zoals profielplaatjes tussen de twee toepassingen.

Een vriend toevoegen

Een vriend toevoegen

U hebt nu uw eerste vriend aan uw rooster toegevoegd. Maar voordat u kunt beginnen met berichten naar hem of haar te schrijven, moet uw contactpersoon uw verzoek goedkeuren. Totdat dat is gebeurd zal de contactpersoon met een klein gele uitroepteken aan de rechterkant van zijn veld met contactpersoon.

Uw contact

Uw contact

Wanneer uw vriend uw verzoek heeft goedgekeurd of u hebt toegevoegd aan zijn of haar rooster, zal zijn pictogram gekleurd verschijnen wanneer deze online is. De exacte betekenis van de verschillende pictogrammen (Online, Afwezig etc.) kan bekeken worden met Status waar u deze zelf ook kan zetten. U ontvangt een melding wanneer u geautoriseerd bent.

Normaal is dat uw vriend(i) u ook in zijn of haar lijst met contactpersonen zet, u zult dus zelf dit verzoek ook moeten goedkeuren. Kopete laat dat onderaan zien met een groene vlag en de beschrijving van het verzoek. Klik op Autoriseren om het te accepteren. Het meldingsvenster kan gesloten worden door te klikken op het kruis in de rechtsbovenhoek van het venster.

U bent nu door uw contact toegevoegd

U bent nu door uw contact toegevoegd

Na die procedure zou u een lijst met contacten moeten zien zoals in de volgende afbeelding.

Uw contactpersoon is volledig geautoriseerd

Uw contactpersoon is volledig geautoriseerd

U hebt nu met succes uw eerste contactpersoon aan uw rooster toegevoegd.