Webbrowsen

Krishna Tateneni

Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Alexander S. Koning
Vertaler/Nalezer: Natalie Koning
Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening Applications 19.12 (2019-11-04)

Inhoudsopgave

Webbrowsen

Webbrowsen

Met de Konqueror-browsermodule van Systeeminstellingen kunt u verschillende opties instellen omtrent het gedrag van Konqueror, de geïntegreerde webbrowser van KDE.

Als Vraag om een naam en map bij het toevoegen van bladwijzers is geactiveerd, zal Konqueror het wijzigen van de titel van de bladwijzer en het kiezen van een map toestaan waarin deze op te slaan bij het toevoegen van een nieuwe bladwijzer.

Schakel Alleen gemarkeerde bladwijzers tonen in de bladwijzerwerkbalk in en Konqueror zal alleen die bladwijzers tonen in de bladwijzerwerkbalk die u hebt gemarkeerd in de bladwijzerbewerker.

De volgende optie op deze pagina die ingeschakeld kan worden is Aanvullen van formulieren. Als u deze optie activeert, zal Konqueror zich proberen te herinneren wat u antwoordt op formulier-vragen en zal op basis daarvan de formulieren voor u proberen in te vullen met antwoorden die u al eens eerder gebruikte.

U kunt het aantal formulier-items die Konqueror zich herinnert instellen met de spinbox genaamd Maximum aantal aanvullingen

Opmerking

Natuurlijk kunt u alles wat Konqueror in een formulier invult nog aanpassen voordat u het formulier verzendt!

De volgende optie is Cursor veranderen boven koppelingen. Als deze optie geselecteerd is, zal de vorm van de muisaanwijzer veranderen (gewoonlijk naar een hand) wanneer die over een koppeling zweeft. Dit maakt het gemakkelijk om koppelingen te identificeren, zeker als die koppelingen afbeeldingen zijn.

Als Middenklik opent URL in selectie is geactiveerd, dan kunt u de URL openen in de selectie door middenklikken op een Konqueror weergave.

Als gemaksmogelijkheid is er de optie Rechterklik gaat terug in de geschiedenis. Wanneer u op een leeg gebied klikt (dat wil zeggen niet op een koppeling) in het Konquerorvenster dan zal dezelfde actie worden uitgevoerd alsof u op de knop Terug in de werkbalk hebt geklikt.

Met Automatich vertraagde herlading/omleiding toestaan staat u toe dat websites u automatisch naar een andere pagina sturen. In veel gevallen is dit gemakkelijk, bijvoorbeeld als een website een nieuw URL-adres heeft. Veel webbeheerders plaatsen in dat geval een pagina op de oude website, die u vertelt dat deze verplaatst is en dat u uw bladwijzers dient aan te passen, en u vervolgens automatisch omleidt naar de nieuwe website. Dit kan echter verwarrend of ergerlijk zijn als deze opties misbruikt worden, en u kunt het daarom uitschakelen.

Toegangstoetsenactivatie inschakelen met de Ctrl-toets: op de Ctrl-toets drukken bij het bekijken van webpagina's activeert toegangstoetsen. Dit keuzevak deactiveren zal deze toegangsfunctie uitschakelen. Konqueror moet herstart worden om deze wijziging effectief te maken.

Stuur de 'DNT-header' om websites te vertellen dat u u niet gevolgd wilt worden. Activeer dit vakje als u een website wilt informeren dat u niet wilt dat uw webbrowsinggewoonten gevolgd worden.

Biedt aan om wachtwoorden van de website op te slaan. Deactiveer dit vakje om te worden gevraagd om wachtwoorden van de website op te slaan

Online PDF-bestanden tonen met WebEngine. Dit vakje deactiveren om online PDF-bestanden te tonen zoals geconfigureerd in de module Bestandsassociaties van Systeeminstellingen.