Uw e-mails worden niet verzonden, zonder foutmeldingen

Als KMail geen e-mail verzendt zonder iets te melden, dan is de agent verantwoordelijk voor het versturen van de berichten vastgelopen. Natuurlijk moet u nagaan dat u een werkende netwerkverbinding hebt zodat u e-mail kunt verzenden!

Om dit te verhelpen kan het zijn dat de huidige actie afbreken en opnieuw starten helpt. Beëindig als eerste KMail door KRunner te gebruiken (Alt+F2) of Konsole en invoeren van: kquitapp kmail. Merk op dat een normale Alt+F4 of BestandAfsluiten niet helpt! Wacht een minuut, start dan KMail opnieuw. Start dan akonadiconsole met KRunner (Alt+F2) of Konsole. Ga naar de Agent voor het verzenden van e-mail (onder het tabblad Agenten), klik rechts en breek de huidige actie af. U zult waarschijnlijk een soort foutmelding zien verschijnen. Ga nu terug naar KMail en kies BestandBerichten in wachtrij verzenden. Nu zou het kunnen werken. Zo niet, in plaats van de huidige actie afbreken, probeer de status offline/online van de genoemdAgent voor het verzenden van e-mail (hetzelfde contextmenu) om te schakelen of start de dingen opnieuw zoals eerder genoemd in de workaround 2 van het eerdere probleem.

Opmerking

akonadiconsole kan erg behulpzaam zijn voor een aantal situaties omdat het alle agenten toont, de separate componenten van de backend van KMail. U kunt ze stoppen en starten, ze in een modus offline zetten, gaande acties afbreken etc.. Het kan zeer behulpzaam zijn wanneer KMail vreemd reageert.

Soms werkt de Agent voor het verzenden van e-mail niet goed omdat de dbus-daemon (een faciliteit op systeemniveau voor communicatie tussen processen) niet juist functioneert. Uw beste gok in deze omstandigheid is eenvoudig het systeem opnieuw opstarten. De dbus-daemon is een van de eerste processen die worden gestart wanneer u zich aanmeldt in het bureaublad van KDE, zodat het niet gemakkelijk gestopt en herstart kan worden. De gehele Plasma™ omgeving hangt er vanaf.