Hoofdstuk 1. Inleiding

Daniel Naber

Scarlett Clark

David Bryant

Vertaler/Nalezer: Tom Albers
Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries
Vertaler/Nalezer: Natalie Koning
herziening 5.14.2 (Applications 20.04.2) (2020-08-16)
Welkomstscherm van KMail

Welkomstscherm van KMail

Het team van KMail heet u welkom bij KMail, een gebruikersvriendelijk e-mailprogramma door KDE. Ons doel is om zowel een intuïtief als mooi programma te maken zonder kracht te verliezen.

Indien u nog nooit een e-mailprogramma hebt ingesteld op een UNIX®-systeem, dan adviseren wij om het hoofdstuk Hoe te beginnen door te lezen.

Enkele mogelijkheden van KMail

Hier is een beknopte gids naar enige van de geweldige mogelijkheden beschikbaar in KMail

  • KMail is geheel zonder muis te bedienen. KMail is namelijk volledig te bedienen met sneltoetsen.

  • Hoewel KMail erg betrouwbaar is, is het verstandig om altijd reservekopieën te maken. Dit kan eenvoudig gedaan worden met de opties voor exporteren/archiveren genoemd in Opties voor reservekopieën voor een reservekopie van uw instellingen en e-mail.

  • KMail maakt het gemakkelijk om e-mail uit verschillende e-mailprogramma's te importeren. Deze opties zijn beschreven in Herstellen en importeren in KMail.

  • U kunt uw berichten in verschillende categorieën scheiden met de uitgebreide opties voor Mappen van KMail. Mogelijkheden omvatten speciale behandeling voor gespecificeerde mappen: e-maillijsten, acl (alleen IMAP) en archivering.

  • U kunt uw instellingen vervolmaken voor een map met zeer goed in te stellen filters.

  • Standaard zal KMail algemene e-mailscams detecteren. U kunt ook SPAM en virussen bevechten door filters aan te maken die werken met externe programma's om e-mail te scannen zodra deze binnenkomt. Zie Antispam en Antivirus voor details.

  • Het is gemakkelijk verschillende e-mailaccount te beheren door verschillende identiteiten te gebruiken.

Veel plezier met KMail!

Hulp verkrijgen

De website van KMail kan gevonden worden op https://userbase.kde.org/KMail. Daar vindt u ook nuttige links (bijv. naar de discussielijsten voor gebruikers- en ontwikkelaars en de wiki-pagina's van de gemeenschap). Fouten in het programma kunt u rapporteren door te kiezen voor HelpBugs rapporteren....