Extra opslaggebieden van KMail schoon houden

KMail slaat gegevens op op verschillende plaatsen op uw machine op. De meeste van deze plaatsen zijn ergens in de map ~/.local/share/. Op de meeste Linux distributies zitten uw Lokale mappen in ~/.local/share/local-mail/ . Akonadi slaat het meeste van zijn gegevens op in ~/.local/share/akonadi/ .

~ $ cd .local/share/akonadi
~/.local/share/akonadi $ ls
Akonadi.error      db_data  file_db_data     mysql.conf  socket-localhost-default
Akonadi.error.old  db_misc  file_lost+found  search_db

Akonadi.error en Akonadi.error.old zijn logbestanden die gemaakt worden wanneer Akonadi stopt en opnieuw start. Tekstbestand mysql.conf is een configuratiebestand voor de mysqld-daemon die dienst als de backend van Akonadi. De twee mappen db_data en search_db bevatten de actuele mysql database tabellen. Er zijn ook een aantal mysql logbestanden in db_data die kunnen helpen als en wanneer Akonadi vreemd doet.

De twee mappen file_db_data en file_lost+found bevatten extra gegevens geassocieerd met asynchrone verwerking. Akonadi schoont de map file_lost+found niet automatisch op, u zou deze bestanden handmatig zo af en toe kunnen opschonen (bijv., with Dolphin). Akonadi probeert de map file_db_data op te schonen nadat het alles in de hoofddatabasebestanden heeft samengevoegd, maar soms blijft er daar rommel zich opstapelen. Gebruik dit commando

find .local/share/akonadi/file_db_data/ -type f | xargs rm

om dit te repareren wanneer het gebeurt. (Als de map file_db_data al schoon is, zal het commando "find", boven getoond, een fout tonen.)