Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Doel:

Meer punten verdienen dan elk van de andere tegenstanders.

Nadat Kiriki is gestart, geeft het onmiddellijk de eerste combinatie voor speler een. Als u speler een bent, dan is het nu uw beurt, anders moet u wachten totdat alle andere spelers aan de beurt zijn geweest.

Notitie:

Standaard (tenzij de spelconfiguratie is aangepast) en in single player mode, staat de eerste speler onder controle van een mens (u), en worden de andere vijf spelers bestuurd door de computer.

Als het uw beurt is, dan is het eerste dat u moet doen, de huidige gooi bestuderen. Elk van de vijf stenen aan de linkerkant van het scherm heeft een waarde. Controleer of het resultaat van de gooi een van score patronen vormt.

Notitie:

De gedetailleerde beschrijving van de score patronen kunt u vinden in de sectie Spelregels, strategieën en tips van dit handboek.

Houd in gedachten dat een combinatie met meerdere score patronen overeen kan komen. In dat geval moet u beslissen welke score patroon de meeste punten oplevert.

In het geval dat huidige resultaat niet met een score patroon overeenkomt, of overeenkomt met een score patroon die u al heeft gebruikt, dan heeft u gelukkig de beschikking over nog twee extra dobbelstenen waarmee u de situatie kunt verbeteren. Om een tweede (derde) gooi te doen, selecteert u de dobbelsteen waarvan u niet tevreden bent door erop met uw muis te klikken en vervolgens op de knop Gooien recht onder de dobbelstenen te klikken. Dit zorgt ervoor dat de desbetreffende dobbelsteen opnieuw zal worden gegooid waardoor zijn waarde wijzigt.

Na voor de derde keer gegooid te hebben moet u een score patroon kiezen die overeenkomt met de betreffende dobbelsteen resultaat. Als geen van de score patronen overeenkomt met het resultaat -dan kan naar keuze de Chance score patroon, of een willekeurig score patroon van uw scorebord kiezen.

Notitie:

Als u een score patroon selecteert dat niet overeenkomt met de huidige dobbelsteen resultaat dan zal dit score patroon komen te vervallen en een waarde van nul punten krijgen.

Op het moment dat u een score patroon kiest, krijgt het de nieuwe waarde van de laatste gooi.

Notitie:

De gedetailleerde beschrijving van de score patronen kunt u vinden in de sectie Spelregels, strategieën en tips van dit handboek.

Onmiddellijk hierna is uw beurt over en is de volgende deelnemer aan de beurt. Dit herhaalt zich dertien keer waarna het spel eindigt, de scores berekent en de hoogste scores beloont.