Een spel spelen

U kunt nu uw eerste spel met Go spelen. Indien u de spelregels nog niet kent, kunt u die lezen op Wikipedia article of op The Interactive Way To Go van Hiroki Mori. U kunt ook kijken op de site van de Nederlandse Go Bond.

Een zet doen is eenvoudig. Klik op een van de snijpunten (kruispunten) op het bord van Go. U ziet dan een klein zwart puntje op de plaats waar uw steen wordt geplaatst als u klikt.

De kleur van de muisaanwijzer geeft aan welke speler aan zet is.

U kunt dit ook zien als u de spelinformatie leest met hierin de vorige zet, en wat statistische gegevens. Er is ook een complete geschiedenis beschikbaar. Indien u wilt weten in welke volgorde de stenen op het bord zijn geplaatst, klikt u op de knop Zetnummers tonen. Indien u denkt dat u niets opschiet met een volgende zet, kunt u op de knop Pas drukken, waardoor de beurt teruggaat naar uw tegenstander. Indien beide spelers passen, is het spel afgelopen. Merk op dat het beëindigen van een spel Go altijd in overleg gaat.

Een nieuw spel beginnen

Merk op dat u altijd een huidig spel kunt opslaan. Doe dit met behulp van het menu-item SpelOpslaan.

Een hint krijgen

Soms is het lastig een zet te bedenken. Als u een kleine aanwijzing wilt krijgen van de computer, drukt u op de knop Hint, die te zien is in het schermbeeld hieronder. U ziet dan een paar doorzichtige stenen met een getal erop. Dit zijn dan aanbevelingen voorzien van een score. Aan de score kunt u zien hoe goed de aanbevolen zet is. Klik maar op een van de aanbevolen zetten, of op enig ander vrij veld, voor uw volgende zet.

Een hint krijgen