Hoofdstuk 4. Spelconfiguratie

Indien u de instellingen van Kigo wilt wijzigen, gaat u naar het menu Instellingen en klikt u op Kigo instellen....

U ziet nu de configuratiedialoog zoals in het schermbeeld hieronder. U krijgt die ook door te drukken op Alt+S en daarna op Alt+C.

Kigo is erg flexibel en kan naar believen worden aangepast. U kunt de posities en grootte wijzigen van alle beeldelementen (widgets) naast het speelgedeelte in het midden. U kunt ook de werkbalk aanpassen aan wat u daarin beschikbaar wilt hebben. Dit doet u in het menu Instellingen. Kies hierin Werkbalken instellen.... Dit kunt u ook doen voor alle sneltoetsen in het spel. Als u zo veel mogelijk ruimte voor het speelveld wilt hebben, kunt u zelfs de werkbalk en de meeste zijbalken verbergen in het Instellingen-menu.

Algemene instellingen

Het belangrijkst is hier het instellen van de Go- backend. Om goed te kunnen werken heeft Kigo een geldige backend nodig. Zoals u in het onderstaande schermbeeld kunt zien wordt standaard GNU Go gebruikt. Het kleine lampje naast de opdracht is groen als alles goed werkt. Is dit niet het geval, of als u een andere Go-backend wilt gebruiken, dan moet u een ander Go-backend installeren dat het Go Text Protocol (GTP) kent en deze opdracht en parameters instellen. Details hierover vindt u in de bijbehorende documentatie hierover.

Algemene configuratie.