Het menu Bestand

BestandOpenen... (Ctrl+O)

Opent een map. Alle bestanden overeenkomend met het geselecteerde bestandsnaamfilter zal getoond worden in het vak met bestanden en het gekozen bestand is geselecteerd.

BestandRecent geopend

Opent een recent geopende map.

BestandMap openen... (Ctrl+D)

Opent een map. Alle bestanden overeenkomend met het geselecteerde bestandsnaamfilter zal getoond worden in het vak met bestanden.

BestandHerladen (F5)

Map herladen. Gewijzigde bestanden moeten eerder opgeslagen worden. Uitgevouwen submappen zullen ingevouwen worden.

BestandOpslaan (Ctrl+S)

Slaat alle gewijzigde bestanden op in de map. De gewijzigde bestanden zijn gemarkeerd met een schijfsymbool in het vak met bestanden. Als een bestandsnaam is gewijzigd, zullen deze bestanden hernoemd worden.

BestandOngedaan maken

Draait de wijzigingen van een of meerdere bestanden terug. Als er geen bestanden zijn geselecteerd in het vak met bestanden, zullen de wijzigingen van alle bestanden worden teruggedraaid, anders worden alleen de wijzigingen van de geselecteerde bestanden teruggedraaid.

BestandImporteren...

De Importdialoog kan gebruikt worden om gegeven direct uit een freedb.org server te importeren, uit een MusicBrainz server, uit Discogs, Amazon of andere bronnen met lijsten van albumtracks in tekstformaat.

Importeren van een freedb.org server is mogelijk met een dialoog die verschijnt wanneer Uit server: gnudb.org wordt geselecteerd. De te zoeken artiest en albumnaam kan ingevoerd worden in de twee bovenste velden, de albums die overeenkomen met de zoekopdracht zullen getoond worden wanneer op Zoeken is geklikt en de resultaten uit www.gnudb.org zijn ontvangen. De trackgegevens importeren voor een album wordt gedaan door te dubbelklikken op het album in de lijst. De freedb.org server om uit te importeren kan geselecteerd worden evenals het CGI-pad. De geïmporteerde gegevens worden getoond in de voorbeeldtabel van de importdialoog. Wanneer u tevreden bent met de getoonde tracks, kunnen ze geïmporteerd worden door de importdialoog te beëindigen met OK.

Als u al een zoekresultaat open hebt in de webbrowser, dan kunt u de URL in het eerste zoekveld invoeren. Het resultaat zal dan in de albumlijst verschijnen en kan direct geïmporteerd worden in Kid3.

Zoek op de Discogs-server kan gedaan worden met Discogs. Zoals in de dialoog gnudb.org kunt u artiest en album invoeren en daarna kiezen uit een lijst met uitgaven. Een Token kan ingevoerd worden om de RESTful Discogs API te gebruiken in plaats van hun webinterface, die vaak is gewijzigd, waarbij de importontleder werd gebroken. U moet u registreren voor een account op Discogs en dan een token op hun website genereren (Settings/Developers, nieuw token genereren). Vergeet niet om Save Settings te doen na invoeren van het token om het in volgende verzoeken ook te kunnen gebruiken. Als Standaard tags is geactiveerd, zal de standaard informatie worden geïmporteerd, bijv. artiest, album en titel. Als Additionele tags is geactiveerd, zal meer informatie worden geïmporteerd indien beschikbaar, bijv. uitvoerders, arrangeurs of de uitgever. Als Hoesillustratie is geactiveerd zal de hoesillustratie worden gedownload indien beschikbaar.

Zoek op Amazon kan gedaan worden met Amazon. Zoals in de dialoog gnudborg kunt u artiest en album invoeren en daarna kiezen uit een lijst met uitgaven. Als Additionele tags is geactiveerd, zal meer informatie worden geïmporteerd indien beschikbaar, bijv. uitvoerders, arrangeurs of de uitgever. Als Hoesillustratie is geactiveerd zal de hoesillustratie worden gedownload indien beschikbaar.

U kunt op dezelfde manier in de uitgavedatabase van MusicBrainz zoeken met Uit MusicBrainz-uitgaven. De wijze van werken is hetzelfde als beschreven voor Uit gnudb.org.

Importeren uit een MusicBrainz server is mogelijk met de dialoog die verschijnt wanneer Uit MusicBrainz Fingerprint wordt geselecteerd. De server kan geselecteerd worden zoals in de freedb importdialog. Onderstaand wordt een tabel getoond met de geïmporteerde trackgegevens. De rechter kolom toont de status van de vraag aan MusicBrainz, die begint met "Pending" wanneer de dialoog wordt geopend. Daarna wordt de fingerprint opgezocht en als het geen resultaat oplevert, wordt een andere zoekopdracht met de tags in het bestand geprobeerd. Het kan dus helpen voor een succesrijke zoekopdracht van MusicBrainz om bekende informatie (bijv. artiest en album) in de tags op te slaan voor het importeren. Als een resultaat is gevonden eindigt het zoeken in de status "Herkend", anders was er niets gevonden of meerdere meervoudige resultaten en een van hen moet geselecteerd worden door de gebruiker. OK en Toepassen gebruiken de geïmporteerde gegevens, Annuleren sluit de dialoog. Het sluiten kan even duren omdat de gehele MusicBrainz machinery afgesloten moet worden.

Voor het importeren van tekstuele gegevens, Uit bestand/klembord opent een subdialoog, waar verschillende vooraf geconfigureerde importformaten beschikbaar zijn. De eerste twee, "CSV unquoted" en "CSV quoted" kunnen gebruikt worden om gegevens te importeren die zijn geëxporteerd door de dialoog Exporteren. De CSV gegevens kunnen bewerkt worden met een spreadsheet en moeten weggeschreven worden mat tabs als scheidingstekens. Importeren zou dan mogelijk moeten zijn met "CSV quoted", wat flexibeler is dan "CSV unquoted". De velden mogen geen enkel aanhalingsteken bevatten. Als u alleen exporteert vanuit Kid3 en later importeert, kan "CSV unquoted" gebruikt worden als een eenvoudig formaat voor dit doel. Merk op dat er ook comamndo's "Exporteer CSV" en "Importeer CSV" zijn in het contextmenu van de bestandenlijst, die scripts gebruiken om CSV gegevens te exporteren en te importeren in een meer volledige, krachtige en flexibele manier.

Het volgende formaat, "freedb HTML tekst", kan gebruikt worden om informatie te kopiëren uit een HTML pagina van freedb.org. Zoek naar een album in freedb en als de gewenste informatie wordt getoond in de webbrowser, kopieer de inhoud naar het klembord. Klik daarna op de knop Uit klembord en de geïmporteerde tracks zullen getoond worden in de voorbeeldtabel bovenaan de dialoog. Als u tevreden bent met de geïmporteerde gegevens, beëindig dan de dialoog met OK, die de gegevens in zal voegen in de tags van de huidige map. De bestemming (Tag 1, Tag 2 of Tag 1 en Tag 2) kan geselecteerd worden met een keuzelijst. De bestanden in de huidige map zouden in de juiste trackvolgorde moeten zijn om hun tags toegekend te krijgen. Dit is het geval als ze genummerd zijn.

Het volgende vooraf geconfigureerde importformaat, "freedb HTML source", kan gebruikt worden als de gegevens beschikbaar zijn als een HTML document. Importeren is mogelijk met de knop Uit bestand, die een bestandskeuze opent of zijn inhoud uit een bewerker kopieert en dan importeert uit het klembord. Dit formaat kan nuttig zijn voor offline importeren, hoewel het HTML document ook geopend kan worden in een browser en daarna geïmporteerd in het eerste formaat via het klembord.

Meer vooraf geconfigureerde formaten, bijv. "Track Title Time", zijn beschikbaar. Een leeg aangepast formaat kan aangemaakt worden met Toevoegen om ingesteld te worden door de gebruiker. Twee regels onder de naam van het formaat kan met een reguliere expressie ingesteld worden om de velden te vangen uit de geïmporteerde tekst. De eerste reguliere expressie zal eenmaal ontleed worden per document om per-album gegevens zoals artiest, album, jaar en genre te verzamelen. Met de tweede regel wordt geprobeerd om van het begin van het document tot het eind trackgegevens te verkrijgen, gewoonlijk nummer en titel. De reguliere expressies bevatten alle mogelijkheden geboden door Qt™, wat het meeste is van wat Perl biedt. Constructies met haakjes "(..)" vangen buffers voor de te importeren velden en worden vooraf gegaan door specifieke codes Kid3 van Kid3 om te specificeren welke velden te vangen. De codes zijn hetzelfde als gebruikt voor het bestandsnaamformaat, naast de codes onderstaand weergegeven, elke framenaam is mogelijk:

  • %s %{title} Titel (Song)

  • %a %{artist} Artiest

  • %l %{album} Album

  • %c %{comment} Opmerking

  • %y %{year} Jaar

  • %t %{track} Track

  • %g %{genre} Genre

  • %d %{duration} Duur

Bijvoorbeeld, een track reguliere expressie (tweede regel) om te importeren uit een .m3u afspeellijst zou kunnen zijn "%{track}(\d+)\s+%{title}(\S[^\r\n]*)\.mp3[\r\n]". Alle formaten kunnen gewijzigd worden door de reguliere expressies en de naam te bewerken en dan op Instellingen opslaan te klikken. Ze zullen opgeslagen worden in het bestand kid3rc in de configuratiemap. Dit bestand kan direct bewerkt worden om meer importformaten te bevatten of het kan verwijderd worden om de standaard formaten te herstellen. Formaten kunnen verwijderd worden met Verwijderen.

Nauwkeurigheid toont een schatting van hoe goed de geïmporteerde informatie overeenkomt met de gegeven tracks. Het gebruikt duur van de track of bestandsnamen om het niveau van gelijkheid in procenten te berekenen. Hoesillustratie toont de URL van de albumhoesafbeelding die gedownload zal worden.

Om te controleren of de geïmporteerde tracks overeenkomen met de huidige set bestanden, kan de duur van de geïmporteerde tracks vergeleken worden met de duur van de bestanden. Deze optie kan ingeschakeld worden met het keuzevak Maximaal toegestane tijdsverschil (sec) controleren: en het maximaal toegestane verschil in tijd kan ingesteld worden in seconden. Als er een verschil in lengte wordt gedetecteerd, zal de lengte getoond worden met een rode achtergrond in de voorbeeldtabel.

Als de bestanden anders geordend zijn dan de geïmporteerde tracks, moeten hun toegekende tracks gewijzigd worden. Dezse taak kan gedaan worden met de optie Overeenkomen met met de knoppen Lengte, Track en Titel, die de tracks opnieuw zullen ordenen volgens het overeenkomstige veld. Om de toekenningen handmatig te corrigeren, kan een track versleept worden met de linker muisknop en ingedrukt houden van de toets Ctrl en losgelaten op de nieuwe locatie.

Wanneer de importdialoog is geopend, bevat deze de actuele inhoud van de tags. Het type tag (Tag 1, Tag 2, Tag 1 en Tag 2) kan geselecteerd worden met de keuzelijst Bestemming. De knop rechts van deze keuzelijst kan gebruikt worden om de tabel terug te draaien naar de huidige inhoud van de tags. De keuzevakjes in de eerste kolom van de tabel kan gebruikt worden om de geïmporteerde tracks te selecteren. Dit kan nuttig zijn als een map de tracks van beide CDs van een dubbel CD bevat en alleen de tracks van de tweede CD geïmporteerd moeten worden.

Om de tracks die zijn geïmporteerd te identificeren is het mogelijk de bestandsnamen te tonen of de volledige paden naar de bestanden met het contextmenu van de kop van de tabel. De waarden in de importtabel kunnen bewerkt worden. De terugdraai-knop rechts van de keuzelijst Bestemming kan gebruikt worden om de inhoud van de tags te herstellen, wat ook nuttig kan zijn na wijzigen van de Bestemming.

Bijna alle dialoogfuncties hebben een knop Instellingen opslaan, die gebruikt kan worden om de instellingen specifiek voor de dialoog en de venstergrootte blijvend opslaan.

Uit tags leidt tot een subdialoog om tagframes in te stellen uit de inhoud van andere tagframes. Dit kan gebruikt worden om eenvoudig informatie tussen tags te kopiëren of een deel te halen uit een frame en in te voegen in een ander.

Zoals in de dialoog uit bestand/klembord importeren zijn er vrij te configureren formaten om verschillende bewerkingen uit te voeren. Reeds voorgeconfigureerd zijn formaten om de albumwaarde naar albumartiest, -componist of -dirigent te kopiëren en om het tracknummer uit titelvelden met een getal te halen. Er is ook een formaat om een ondertitel uit een titelveld te halen.

Het volgende voorbeeld legt uit hoe een aangepast formaat toe te voegen, die de informatie uit het ondertitelveld ook in het commentaarveld zet. Maak een nieuw formaat met knop Toevoegen aan en stel een nieuwe naam in, bijv. "Ondertitel naar commentaar". Voer daarna "%{subtitle}" in in Bron en "%{comment}(.*)" voor Extractie en klik op Instellingen opslaan.

De expressie in Bron kan formaatcodes bevatten voor willekeurige tagframes, meerdere codes kunnen gebruikt worden om de inhoud van verschillende frames te combineren. Voor elke track wordt een tekst gegenereerd uit zijn tags met het Bron-formaat en de reguliere expressie uit Extractie wordt toegepast op deze tekst om nieuwe waarden voor de tags in te stellen. Formaatcodes worden gebruikt voor de vanghaakjes om het tagframe te specificeren waar de gevangen tekst opgeslagen zal worden. Het werkt op dezelfde manier als voor de uit bestand/klembord importeren.

Uit tags importeren... is ook direct beschikbaar vanuit het menu Bestand. Het verschil tussen deze twee functies is dat de importdialoogsubdialoog werkt op alle bestanden van de huidige map terwijl de menufunctie werkt op de geselecteerde bestanden (die in verschillende mappen kunnen zitten). De menufunctie ondersteunt een extra code "%{__return}" om de geëxtraheerde waarde terug te geven, die nuttig kan zijn met de CLI en QML-interfaces.

BestandUit gnudb.org importeren...

Uit een freedb.org server met gnudb.org albumzoeken importeren. Dit menu-item opent dezelfde importdialoog als Importeren..., maar opent direct de dialoog gnudb.org.

BestandUit Discogs importeren...

Uit een Discogs server importeren Dit menu-item opent dezelfde importdialoog als Importeren.., maar opent direct de dialoog Uit Discogs.

BestandUit Amazon importeren...

Uit Amazon importeren. Dit menu-item opent dezelfde importdialoog als Importeren., maar opent direct de dialoog Uit Amazon.

BestandUit MusicBrainz Release importeren...

Uit MusicBrainz release database importeren. Dit menu-item opent dezelfde importdialoog als Importeren..., maar opent direct de dialoog Uit MusicBrainz Release.

BestandUit MusicBrainz Fingerprint importeren...

Uit een MusicBrainz server importeren. Dit menu-item opent dezelfde importdialoog als Importeren..., maar opent direct de dialoog Uit MusicBrainz Fingerprint.

BestandUit tags importeren...

Zoals Uit tags, maar het importeren wordt toegepast op de geselecteerd bestanden.

bestandAutomatisch importeren...

Automatisch importeren biedt het importeren van informatie voor meerdere albums uit verschillende webservices. Als er mappen zijn geselecteerd in de bestandenlijst, zullen trackgegevens voor de geselecteerde mappen worden geïmporteerd. Als geen map is geselecteerd, zullen alle mappen in de bestandenlijst worden geïmporteerd.

Het type tag (Tag 1, Tag 2, Tag 1 en Tag 2) kan geselecteerd worden met de keuzelijst Bestemming.

Profielen bepalen met welke servers contact gemaakt word om albuminformatie op te halen. Sommige profielen zijn voorgedefinieerd (All, MusicBrainz, Discogs, Cover Art), aangepaste profielen kunnen toegevoegd worden met de knop Toevoegen rechts van de keuzelijst Profiel.

De ondersteunde tabel toont de servers die gebruikt zullen worden bij het importeren van albuminformatie met het geselecteerde profiel. Het importproces voor een album is beëindigd als alle vereiste informatie is gevonden, de volgorde van de rijen in de tabel is belangrijk. Deze kan gewijzigd worden met de knoppen Omhoog verplaatsen en Omlaag verplaatsen. Bewerken kan gebruikt worden om een bestaand item te wijzigen. De selectie van Server biedt dezelfde servers als gebruikt kan worden in de importeerfuncties. Standaard tags, EXtra tags, Hoesillustraties bepalen de informatie die opgehaals zou moeten worden van de server. Nauwkeurigheid, tenslotte, is de minimale nauwkeurigheid die bereikt moet worden om de geïmporteerde gegeven te accepteren. Als de nauwkeurigheid onvoldoende is, zal de volgende server in the lijst worden geprobeerd. Dezelfde dialoog met de servereigenschappen verschijnt wanneer op Toevoegen wordt geklikt om een nieuwe server toe te voegen. Bestaande items kunnen verwijderd worden met Verwijderen.

Om een automatische bulkimport te starten met het geselecteerde profiel, klik op Start. Details over de gaande import worden getoond bovenaan de dialoog. Het proces kan afgebroken worden met de knop Afbreken.

BestandBladeren in hoesillustraties...

De dialoog Bladeren in hoesillustraties helpt bij het vinden van albumhoesillustraties. Artiest/album wordt, indien mogelijk, gevuld uit de tags. Bron biedt een variëteit van websites met albumhoesillustraties. De URL met artiest en album als parameters is te vinden onder de naam. URL-gecodeerde waarden voor artiest en album kunnen ingevoegd worden met "%u{artist}" en "%u{album}", andere waarden uit de tags zokn ook mogelijk, zoals beschreven in Kid3 configureren, Gebruikeracties. Meer bronnen kunnen ingevoerd worden na het item "Aangepaste bron" door "Aangepaste bron" te vervangen door de naam van de bron, op Enter drukken, daarna de URL invoegen en tenslotte op Instellingen opslaan drukken. Het resulterende browsercommando wordt bovenaan de dialoog getoond en kan gestart worden door op Bladeren te klikken. De browser, die geconfigureerd kan worden in de instellingen, wordt gestart met de geselecteerde bron. Een hoesafbeelding kan daarna uit de browser gesleept worden in het Kid3 venster en zal in het afbeeldingenframe van de geselecteerde bestanden gezet worden.

Omdat niet alle browsers slepen en laten vallen van afbeeldingen ondersteunen en de afbeeldingen op websites vaak een URL hebben zal in zulke gevallen Kid3 de URL ontvangen en niet de afbeelding. Als de URL naar een afbeelding wijst zal het gedownload worden. Als de URL echter verwijst naar een andere webbron, zal het vertaald worden naar de overeenkomstige afbeelding. Zulke koppelingen zijn gedefinieerd in de tabel URL-extractie. De linker kolom Overeenkomst bevat een reguliere expressie die vergeleken zal worden met de URL. Als deze overeenkomt zullen de gevangen expressies in haakjes ingevoegd worden in het patroon in de rechter kolom URL van afbeelding (op de posities gemarkeerd met \1 etc.). De vervangen reguliere expressie bevat de URL van de afbeelding. Op deze manier kunnen hoesillustraties deïmporteerd worden uit Amazon, Google Images, etc. met slepen en laten vallen. Het is ook mogelijk om uw eigen koppelingen te definiëren.

BestandExporteren...

De Exportdialoog wordt gebruikt om gegevens uit de tags in een bestand of het klembord op te slaan. De bewerker bovenaan toont een voorbeeld van de te exporteren gegevens. Als de te exporteren gegevens tab-tekens bevatten, wordt het te exporteren getoond in een tabel. De gegevens zullen gegenereerd worden uit de tags in de huidige map volgens het geconfigureerde formaat.

De formaatinstellingen zijn gelijk aan die in de importdialoog: Het bovenste veld bevat de titel (bijv. "CSV unquoted"), gevolgd door de kop, die gegenereerd zal worden aan het begin van het bestand. De trackgegevens volgen; het wordt voor elke track gebruikt. De trailer kan, tenslotte, gebruikt worden om enige afsluitende tekst te genereren.

De formaatvelden bevatten geen reguliere expressies zoals in de importdialoog, maar alleen uitvoerformaatexpressies met speciale %-expressies, die vervangen zullen worden door waarden uit de tags. Het geheel werkt zoals het bestandsnaamformaat en dezelfde codes worden gebruikt plus enige extra codes. Niet alleen de codes uit de onderstaande lijst maar alle tagframenamen kunnen gebruikt worden.

  • %s %{title} Titel (Song)

  • %a %{artist} Artiest

  • %l %{album} Album

  • %c %{comment} Opmerking

  • %y %{year} Jaar

  • %t %{track} Track (bijv. 01)

  • %t %{track.n} Track met veldbreedte n (bijv. 001 for %{track.3})

  • %T %{tracknumber} Track (zonder voorloopnullen, bijv. 1)

  • %g %{genre} Genre

  • %f %{file} Bestandsnaam

  • %p %{filepath} Pad

  • %{modificationdate} Wijzigingsdatum

  • %{creationdate} Aanmaakdatum

  • %u %{url} URL

  • %{dirname} Mapnaam

  • %d %{duration} Tijdsduur in minuten:seconden

  • %D %{seconds} Tijdsduur in seconden

  • %n %{tracks} Aantal tracks van het album

  • %e %{extension} Bestandsextensie

  • %O %{tag1} het formaat van tag 1 (ID3v1.1 of leeg indien niet bestaand)

  • %o %{tag2} Het formaat van tag 2 (ID3v2.3.0, ID3v2.4.0, ID3v2.2.0, ID3v2.2.1, Vorbis, APE, MP4, ASF of leeg indien niet bestaand)

  • %b %{bitrate} Bitsnelheid in kbit/s

  • %v %{vbr} VBR of leeg (alleen voor ID3v2.3 met id3lib)

  • %r %{samplerate} Samplesnelheid in Hz

  • %m %{mode} Kanaalmodus (stereo of verbonden stereo)

  • %h %{channels} Aantal kanalen (1 of 2)

  • %k %{codec} Codec (bijv. MPEG 1 Layer 3, MP4, Ogg Vorbis, FLAC, MPC, APE, ASF, AIFF, WAV)

Een paar formaten zijn voorgedefinieerd. "CSV unquoted" scheidt de velden met tabs. Gegevens in dit formaat kunnen opnieuw geïmporteerd worden in Kid3 met het importformaat met dezelfde naam. "CSV quoted" omsluit de velden bovendien door aanhalingstekens, die het importeren in rekenbladen vergemakkelijken. De velden mogen geen enkel aanhalingsteken bevatten wanneer dit formaat wordt gebruikt. "UItgebreide M3U" en "Uitgebreide PLS" genereren afspeellijsten met uitgebreide attributen en absolute padnamen. "HTML" kan gebruikt worden om een HTML pagina te genereren met hyperlinks naar de tracks. "Kover XML" maakt een bestand aan die geïmporteerd kan worden door het programma Kover voor afdrukken van hoezen. "Technische details" biedt informatie over bitsnelheid, samplesnelheid, kanalen, etc. "Aangepast formaat", tenslotte is leeg gelaten voor definitie van een aangepast formaat. U kunt meer eigen formaten definiëren door regels in het bestand kid3rc in de configuratiemap toe te voegen. De andere formaten kunnen aan uw behoeften worden aangepast.

De Bron van de tags om de exportgegevens te genereren, (Tag 1 of Tag 2) kunnen geselecteerd worden met een keuzelijst. Wegzetten Naar bestand of Naar klembord slaat de gegevens op in een bestand of in het klembord. OK en Annuleren sluiten de dialoog, waar OK accepteert de huidige dialooginstellingen.

BestandAfspeellijst aanmaken...

Maakt een afspeellijst aan. Het formaat en inhoud van de afspeellijst kan ingesteld worden op verschillende opties.

De naam van de afspeellijst kan zijn Hetzelfde als de mapnaam of een Formaat gebruiken met waarden uit de tags, bijv. "%{artist} - %{album}" om de artiest en albumnaam in de naam van de afspeellijst te hebben. De formaatcodes zijn hetzelfde als voor Exporteren. De lijst met beschikbare formaten kan bewerkt worden in de sectie Formaten van het tabblad Bestanden in de instellingen. Nieuwe lege afspeellijst aanmaken zal een lege afspeellijst aanmaken met de gegeven naam. De extensie hangt af van het afspeellijstformaat.

De locatie van de gegenereerde afspeellijst wordt bepaald door de selectie uit het keuzelijst Aanmaken in.

Huidige map

De afspeellijst is in de huidige map aangemaakt en bevat alleen bestanden uit de huidige map. De huidige map is de map waar het huidige bestand zich bevindt. Als meerdere bestanden zijn geselecteerd is het huidige bestand waarschijnlijk het laatst geselecteerde bestand.

Elke map

Een afspeellijst wordt aangemaakt in elke map die bestanden bevat in de lijst en elke afspeellijst bevat de bestanden uit die map.

Hoogste niveau map

Slechts één afspeellijst wordt aangemaakt in de hoogste map (d.w.z. de map van de bestandenlijst) en het bevat de bestanden uit de map op het hoogste niveau en alle submappen ervan.

Het Formaat van de afspeellijst kan zijn M3U, PLS of XSPF.

Als Alleen de geselecteerde bestanden is geactiveerd, zullen alleen de geselecteerde bestanden meegenomen worden in de afspeellijst. Als een map is geselecteerd, zullen alle bestanden erin worden geselecteerd. Als dit keuzevak niet is geactiveerd worden alle geluidsbestanden ingevoegd in de afspeellijst.

Op bestandsnaam sorteren selecteert het gebruikelijke geval waar de bestanden geordend zijn op bestandsnaam. Met Op tagveld sorteren is het mogelijk om te sorteren op een formaattekenreeks met waarden uit tagvelden. Bijvoorbeeld, "%{track.3}" kan gebruikt worden om te sorteren op tracknummer (".3" wordt gebruikt om drie cijfers met voorloopnullen te krijgen omdat tekenreeksen gebruikt worden voor sorteren). Het is ook mogelijk meerdere velden te gebruiken, bijv. "%{genre}%{year}" om te sorteren met een tekenreeks bestaande uit genre en jaar.

De afspeellijstitems zullen relatieve of absolute bestandspaden hebben afhankelijk van of Relatief pad voor bestanden in afspeellijst gebruiken of Volledig pad voor bestanden in afspeellijst gebruiken is ingesteld.

Wanneer Alleen lijst van bestanden schrijven is ingesteld, zal de afspeellijst alleen de paden naar de bestanden bevatten. Om een uitgebreide afspeellijst met extra informatie te genereren, kan een formaattekenreeks worden ingesteld met de besturing Informatie schrijven met.

BestandAfsluiten (Ctrl+Q)

Sluit de toepassing af