Het spel in andere talen spelen

U kunt KHangMan spelen in vele talen inclusief: Braziliaans-Portugees, Bulgaars, Catalaans, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels (VS en Brits), Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Iers (Gaelic), Italiaans, Noors (Bokmål), Noors (Nynorsk), Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Servisch (Latijn en Cyrillisch), Sloveens, Tadzjieks Zweeds, Russisch en Turks. U kunt zelfs Chinees proberen als u de bestanden van Kanagram installeert.

Standaard wordt er bij de installatie van KHangMan alleen Engels en uw KDE-taal geïnstalleerd indien deze één van bovenstaande talen is en u hebt het overeenkomstige kde-i18n pakket geïnstalleerd. Indien u KHangMan dus in het Nederlands wilt spelen en u hebt KDE in het Nederlands, dan ziet u op de plaats van de Taal, Engels en Nederlands, waarbij Nederlands de standaard zal zijn.

U kunt KHangMan ook in andere talen spelen. Het is erg makkelijk om nieuwe talen toe te voegen in KHangMan. U klikt op en zal een dialoog verschijnen, gelijkend op de volgende:

Dialoog Nieuwe woorden van ophalen voor KHangMan

Klik op de naam van de taal die u wilt installeren en dan op de knop Installeren. Wanneer de taal met succes is geïnstalleerd verschijnt er voor naam van de taal een groene V en de knop Installeren verandert in Installeren ongedaan maken. De gegevens zijn onmiddellijk geïnstalleerd en beschikbaar in KHangMan. U klikt op de knop Sluiten om de dialoog Nieuwe woorden ophalen te sluiten. U kunt eventueel ook nog andere talen installeren door deze stappen te herhalen.

U kunt de taal dan gemakkelijk veranderen door te klikken op taalknop en de gewenste taal te liezen.

Merk op dat de speciale tekens in een taal getoond worden op het toetsenbord. Hier ziet u knoppen met een pictogram van elk speciale teken per taal zoals é bijvoorbeeld in het Frans. Op zo'n knop drukken selecteert de bijbehorende letter. U kunt natuurlijk ook de toetsenbordindeling behorende bij de taal gebruiken.