Hoofdstuk 1. KGoldrunner spelen

Inleiding

Speltype: arcade, strategie

Aantal spelers: één

KGoldrunner is een actiespel waar de helden door een doolhof rennen en uitwijken voor vijanden. U moet de held met de muis of het toetsenbord leiden en alle goudklompjes verzamelen, vervolgens kunt u naar het volgende niveau klimmen. Uw vijanden zitten ook achter het goud aan. En erger nog, ze zitten achter u aan! Als ze u vangen, doden ze u!

Het probleem is dat u geen wapen hebt om hen te doden. Het enige dat u kunt doen is wegrennen, gaten in de vloer graven om ze vast te zetten of ze in een gebied lokken waar ze u geen pijn kunnen doen. Na korte tijd klimt een vastgezette vijand uit zijn gat, maar als dit daarvóór dichtgaat, gaat hij dood en verschijnt hij ergens anders opnieuw.

Als u nog niet eerder gespeeld hebt, probeer dan het spel Oefening, dat u de regels en basistechnieken leert. Probeer dan het spel De initiatie. Experts zullen misschien het spel Uitdaging, De wraak van Peter W, Tellen of Vloek van de mummie leuk vinden, maar het spel De initiatie bevat 100 niveaus en sommige zijn erg moeilijk. Het is een goed spel om een topscore mee te behalen.

Al deze spellen gebruiken traditionele regels, die vergelijkbaar zijn met die gebruikt op vroegere home-computers, zoals de Apple II of Commodore 64. De KGoldrunner en State of Terror spellen gebruiken KGoldrunner regels, waarin de vijanden sneller rennen en een meer agressieve zoekstrategie hebben dan in traditionele regels. Zie Regels kiezen voor details.

Als u naar hogere niveaus opklimt, zult u merken dat KGoldrunner actie, strategie, tactiek en puzzels oplossen combineert — allemaal in één spel. Veel geluk!