Het menu Zet

Tip

Alle demo- en afspeelzetten zullen eerder opgenomen niveaus afspelen. Allen kunnen onderbroken en gestopt worden door op het speelveld te klikken met de muis, de spatiebalk in te drukken of een menu-item of sneltoets (zoals SpelNieuw spel... of Ctrl+N) te gebruiken.

ZetTip (H)

Toont een popup-tip, als er een is voor het gespeelde niveau. Bij conventie hebben Kampioenschap- en oefenspellen op elk niveau tips. Andere spellen hebben zelden tips. Het onderste deel van het KGoldrunner venster toont of er een tip beschikbaar is of niet.

ZetDemo (D)

Speelt een demonstratiespel in een paar opgenomen niveaus. Deze zijn hetzelfde als in the demo bij opstarten.

ZetEen oplossing tonen

Speelt een opgenomen oplossing van een niveau af, als er een oplossing in een bestand is in de vrijgegeven spelgegevens.

ZetDirect afspelen (R)

Stopt het spel in het huidige niveau en speelt de opgenomen versie af vanaf het begin. Als u het afspelen onderbreekt, dan kunt u doorgaan met spelen vanaf dat punt en een andere benadering proberen. U kunt deze mogelijkheid gebruiken om een winnende rij van zetten in stappen op te bouwen, maar dat maakt elke hoge score waaraan u zou kunnen werken ongeldig.

ZetLaatste niveau afspelen (A)

Speelt de opgenomen versie van het laatste niveau af dat u hebt gespeeld vanaf het begin (bijv. als het niveau hebt verloren). Als u het afspelen onderbreekt, dan kunt u doorgaan met spelen vanaf dat punt en een andere benadering proberen. U kunt deze mogelijkheid gebruiken om een winnende rij van zetten in stappen op te bouwen, maar dat maakt elke hoge score waaraan u zou kunnen werken ongeldig.

ZetEen niveau afspelen

Speelt de opgenomen versie af van elk niveau dat u eerder hebt gespeeld.