Hoofdstuk 3. De menugids

Overzicht van de menu's

Spel

Dit menu bevat opties die het spelverloop beïnvloeden, zoals spellen starten en beëindigen, spellen opslaan en opgeslagen spellen laden, topscores tonen (als die beschikbaar zijn). Bevat ook de optie Stoppen of u kunt ook stoppen door op de X rechts bovenaan het venster van KGoldrunner te klikken.

Zet

Dit menu bevat een optie om een tip te krijgen (als er een is). Kampioenschap- en oefenspellen hebben tips op elk niveau. Andere spellen hebben zelden tips. Het bevat ook opties om opnamen van spellen af te spelen, zoals bij het doen van demonstraties, waarbij voorbeelden van oplossingen worden getoond en uw eigen inspanningen opnieuw worden afgespeeld.

Beeld

Dit menu bevat een optie om de modus volledig scherm af te wisselen.

Bewerken

Dit menu bevat alles dat u nodig hebt om uw eigen spellen en niveaus te maken en te onderhouden, inclusief het veranderen van de niveauvolgorde, het verplaatsen van niveaus tussen spellen en het verwijderen van niveaus. Als u uw niveaus reorganiseert, blijven de niveaunummers opeenvolgend en worden niveaus automatisch opnieuw genummerd.

Als u de spelbewerker gebruikt, verschijnt een grafische werkbalk met tekstballonnen onder de menubalk. Zie de spelbewerker voor meer details over het maken en bewerken van KGoldrunner-niveaus.

Instellingen

Dit menu bevat verschillende groepen instellingen van KGoldrunner, inclusief de keuze tussen muis- toetsenbord- of hybriede (laptop) besturing en de keuzes voor thema's en speelsnelheid. De huidige selecties zijn ingeschakeld. De instellingen worden automatisch gekozen als u begint te spelen, maar u kunt dit menu gebruiken om ze naar wens aan te passen.

Er is ook een optie om sneltoetsen en besturingstoetsen voor uw held opnieuw toe te wijzen.

Help

Het menu Help biedt toegang tot de opties Handboek van KGoldrunner (dit document) Info over KGoldrunner en Info over KDE.

Er is ook een optie om een bug of wens te rapporteren.

Als u een suggestie wilt doen of nieuwe niveaus wilt bijdragen, dan kunt u het huidige e-mailadres van de auteur vinden in de optie Over KGoldrunner.