Hoofdstuk 2. Het gebruik van KEuroCalc

Conversies uitvoeren

Procedure 2.1. Het omrekenen van 1000 Belgische francs naar euro's

 1. Selecteer BEF - Belgische franc (francs belges) in het contextmenu voor munteenheden.

 2. Typ 1000 op het toetsenbord of gebruik de overeenkomstige numerieke knoppen. In het Invoerscherm verschijnen de cijfers terwijl u typt. Als u een fout maakt kunt u dit corrigeren met de Backspace-toets of de <- knop.

 3. Druk op de FB-knop of de F-toets. In feite kunt u elke toets die niet voor iets anders is gereserveerd gebruiken om de invoer te bevestigen als een bedrag uitgedrukt in de munteenheid, zodat u even goed B of X hiervoor had kunnen gebruiken.

 4. Lees het antwoord in het Antwoord-scherm rechts: 24.79 € of 24,79 €, afhankelijk van onze lokale instellingen.

Procedure 2.2. 25 euro's omrekenen naar Belgische francs

 1. Indien de valuta met vaste wisselkoersen beschikbaar zijn, selecteer BEF - Belgische franc in het contextmenu voor valuta. U kunt deze stap overslaan indien dit reeds de geselecteerde valuta is.

 2. Typ 25.

 3. Druk op de -knop of de E-toets.

 4. Lees het antwoord in het Antwoord-scherm rechts: 1008.50 FB of 1008,50 FB. De exacte waarde is 1008.4975, maar deze is afgerond naar het dichtstbijzijnde honderdste deel van een Belgische franc. De afrond-eenheid is afhankelijk van de munteenheid en de afrondmethode met de officiële afrondregels. Voor Belgische francs is dit 0,01 FB, voor Italiaanse lires is dit 1 L, bijvoorbeeld.

U had ook kunnen typen: 25 Enter E.

Procedure 2.3. Conversie van 120 Duitse marken naar Spaanse peseta's

 1. Indien de valuta met vaste wisselkoersen beschikbaar zijn, selecteer DEM - Duitse marken in het contextmenu voor valuta.

 2. Typ 120.

 3. Druk op de DM-knop of de D- of M-toets.

 4. Selecteer nu ESP - Spaanse peseta waarna u ditzelfde bedrag van 61,36 € naar peseta's ziet omgerekend in het Antwoord-scherm.