De Bladwijzerbewerker

Pamela Roberts

Vertaler/Nalezer: Bram Schoenmakers
Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries
herziening Applications 16.12 (2016-11-04)

In vele toepassingen (bijv. Konqueror, Konsole, Konversation) opent het menu-item BladwijzersBladwijzers bewerken de Bladwijzerbewerker.

Als alternatief kunt u de editor starten als alleenstaande toepassing om de bladwijzers van de browser te bewerken.

De bewerker toont een boomstructuur van al uw bladwijzers en submappen hiervan. Zoals gebruikelijk in KDE worden submappen weergegeven met een klein > pijltje links van de mapnaam. Wanneer u er links op klikt zal de map uitklappen, de inhoud zichtbaar worden en het > pijltje zal veranderen in een v; links klikken op de v laat de submap weer inklappen.

Om een item uit de lijst te selecteren kunt u daar met de linkermuisknop op klikken of u navigeert door de lijst met Up en Down. Om menu's uit te klappen gebruikt u Right en om ze weer in te klappen gebruikt u Left.

U kunt een item verplaatsen door te slepen of met Knippen en Plakken. De volgorde van de bladwijzers in de Bladwijzerbewerker is hetzelfde als in het menu Bladwijzers. De optie MapScheidingslijn invoegen kan gebruikt worden om een scheidingslijn in te voegen in de lijst.

U kunt een nieuwe submap aanmaken door naar Nieuwe map... te gaan, zowel in het menu Map als in het context-menu van een item, of met de sneltoets Ctrl+N

Om de naam van een bladwijzer of map te wijzigen drukt u op F2 of kiest u Hernoemen in zowel het menu Bewerken als in het context-menu van dat item. U kunt het URL aanpassen door op F3 te drukken of met het menu-item Locatie wijzigen.

Met de Bladwijzerbewerker kunt u bladwijzers van andere browsers importeren in Konqueror. Deze worden in een nieuwe map geplaatst of kunnen alle huidige bladwijzers vervangen. Dit kunt u doen door Importeren te kiezen in het menu Bestand. De optie BestandExporteren kan gebruikt worden om bladwijzers van Konqueror te exporteren naar een browser van Mozilla.

Om de submap te kiezen die de inhoud bevat voor de bladwijzerwerkbalk, selecteert u die submap en kiest dan Als werkbalkmap instellen uit het menu Map.

Wanneer u bij het opruimen van de bladwijzers afvraagt wat die ene website ook al weer was, kunt u het gemakkelijk openen door er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens het menu-item Openen in Konqueror te kiezen. Als u enkel na wilt gaan of het URL nog klopt selecteer dan Status controleren.

Opmerking

Al uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen als u de Bladwijzerbewerker sluit.

Op- of aanmerkingen over de vertalingen van de toepassing en haar documentatie kunt u melden op http://www.kde.nl/bugs.

Dit document is vertaald in het Nederlands door Bram Schoenmakers.

Dit document is vertaald in het Nederlands door Niels Reedijk.

De vertaling werd nagelezen door Rinse de Vries.

Deze documentatie valt onder de bepalingen van de GNU vrije-documentatie-licentie.

Deze toepassing valt onder de bepalingen van de GNU General Public License.