Projecten vanaf nul aanmaken

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid dat u een nieuw project vanaf nul wilt aanmaken. dit kunt u doen door gebruik van het ProjectNieuw van sjabloon... menu item, waar u een compleet keuzemenu vindt. Sommige project sjablonen zijn meegeleverd met KDevelop, maar er zijn meer beschikbaar door toepassing KAppTemplate te installeren. Kies in het dialoog het project type en de programmeertaal, geef een naam en locatie voor uw project op en klik op Verder.

Op de tweede pagina kunt u een versiebeheersysteem instellen. Kies het systeem dat u wilt gebruiken en vul de benodigde gegevens in. Als u geen versiebeheersysteem wilt gebruiken of u wilt het later handmatig instellen, kies dan Geen. Als u tevreden bent over de keuzes dan kunt u op Voltooien klikken.

Uw project is nu klaar, u kunt daarom proberen uw project te compileren of te installeren. Sommige sjablonen zijn met commentaar in de code of zelfs een apart README bestand, en het is verstandig dat u deze eerst leest. Daarna kunt u beginnen met uw project te bewerken door welke gewenste functionaliteit dan ook toe te voegen.