Clips toevoegen

Projectbin: voeg een Video clip toe

Projectbin: voeg een Video clip toe

Nu het project is voorbereidt, laten we wat clips gaan toevoegen (bijv. diegene die net zijn gedownload). Dit gaat via de Projectbinwidget; een klik op het pictogram Voeg een clip toe icon opent direct een bestands-venster, een klik op het kleine pijltje laat een lijst zien van andere soorten clips die ook geïmporteerd kunnen worden.Video clips, audio clips, afbeeldingen en andere Kdenlive projecten kunnen geïmporteerd worden via het gewone Voeg een clip toe venster.

Kdenlive window met de tutorial bestanden

Kdenlive window met de tutorial bestanden

Nadat de clips zijn toegevoegd, zal Kdenlive het eruitzien zoals dit. Linksboven is de al bekende project-boom, Rechts daarvan zijn monitors die video's laten zien; De clip monitor laat de originele video zien, de projectmonitor laat het resultaat zien, met alle effecten, overgangen, etc.. De derde ook erg belangrijk, onderdeel de tijdbalk (onder de monitors): dit is de plek waar de video clips bewerkt zullen worden. Hier zijn twee verschillende soorten tracks, Video en Audio. Video tracks kunnen elk soort clip bevatten, audio tracks kunnen dat ook - maar wanneer een video bestand in een audio track wordt gestopt, dan zal alleen de audio worden gebruikt.

Een Kdenlive project opslaan

Een Kdenlive project opslaan

Laten we het werk opslaan via BestandOpslaan. Dit bewaart ons project, bijv. waar we de clips op de tijdbalk hebben geplaatst, welke effecten we hebben toegepast, enzovoort. Dit kan nog niet worden afgespeeld.[4] Het proces van het maken van de uiteindelijke video wordt Rendering genoemd.[4] Om precies te zijn, het kan worden afgespeeld door melt yourproject.kdenlive te gebruiken, maar dit is niet de manier waarop je het wilt presenteren omdat het (waarschijnlijk) te langzaam zal zijn. Ook werkt het alleen maar als melt is geïnstalleerd.