Werkbalken in KBibTeX

KBibTeX heeft bovenaan het venster twee compleet aanpasbare werkbalken.

U kunt meer informatie over het aanpassen van werkbalken vinden in de corresponderende sectie van KDE Fundamentals handleiding. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de standaard knoppen in de werkbalken van KBibTeX.

Hoofdwerkbalk

Hoofdwerkbalk

De standaard hoofdwerkbalk van KBibTeX.

  • Nieuw: creëert een nieuw bibliografiedocument.

  • Openen: opent het algemene KDE Openen/Opslaan dialoog om een bestaand bibliografie voor bewerken te openen.

  • Sluiten: sluit het huidig geopende bibliografiedocument.

  • Opslaan: slaat het huidige bibliografiedocument op.

  • Opslaan als: hiermee kunt u het huidige geopende bibliografiedocument opslaan onder een nieuwe naam met het algemene KDE Openen/Opslaan dialoog.

  • Nieuw element: hiermee kunt u een nieuw entry, commentaar, voorwoord of macro in het huidige bibliografiedocument creëren.

  • Dubbele items zoeken: zoekt en repareert duplicate elementen in het huidige bibliografiedocument.

  • Naar LyX/Kile verzenden: verzend een referentie van het huidig geselecteerd bibliografie entry naar LyX of Kile. Meer hierover in het corresponderende hoofdstuk van deze handleiding.

Filterwerkbalk

Filterwerkbalk

De standaard Filter Werkbalk van KBibTeX.

De eenvoudigste methode om door grote bibliografieën te navigeren is door gebruik van de Filter werkbalk: KBibTeX zal de te tonen lijst overeenkomstig uw opdracht filteren. Als u aan het zoeken bent voor een bepaald element, maar u weet niet de exacte positie in de lijst, dan kunt u gewoon van de data enkele letters in het Filter tekstvak typen.

Als u de eerste paar letters heeft ingevoerd, dan zal u de lijst zien veranderen. Des te meer letters u invoert, hoe te korter de lijst die u ziet wordt . Dit filteren gebeurt onmiddellijk als u begint met typen.

Als u aan de rechterkant van de Filter-werkbalk kijkt, dan zal u twee keuzemenu's zien. De keuzemenu's zijn aangebracht zodat u snel het filter naar uw wensen kunt aanpassen. Het eerste keuzemenu gebruikt u om de soort overeenkomst (elk woord, alle woorden of exacte frase) in te stellen. Bij het tweede stelt u het veld in waarop gefilterd moet worden. U kunt kiezen elk veld of een veld selecteren om in grote bibliografieën de lijst met resultaten te beperken.

Daarnaast zijn er ook twee knoppen op deze werkbalk:

  • PDF-bestanden meenemen in zoeken in volledige tekst: hiermee kunt u PDF met volledige tekst in het filteren meenemen.

  • Filtercriteria resetten: reset de filtercriteria.