Hoofdstuk 4. Hulpmiddel voor afbeeldingen ophalen

Het hulpmiddel voor het verkrijgen van afbeeldingen is toegespitst om afbeeldingen te scannen met een vlakke scanner.

Dit hulpmiddel kan gebruikt worden om beelden met een vlakke scanner te digitaliseren. Het hulpmiddel gebruikt libksane, een interface voor de SANE-bibliotheek om vlakke scanners te bedienen.

Het kan beelden opslaan in alle hoofd formaten, bijvoorbeeld de volgende formaten:

  • png (8 en 16 bits per kleur)

  • jpeg, jpg, jpeg 2000

  • tiff

Opmerking

U kunt de status van de ondersteuning van uw scanner controleren op de website van het SANE-project door de informatie in te voeren op deze zoekpagina: http://www.sane-project.org/cgi-bin/driver.pl.

Selectie van scanner

Als de geselecteerde scanner niet kan worden geopend of wanneer geen standaard scanner is aangegeven, wordt een dialoogvenster voor selectie van de scanner geopend.

De gebruiker kan de gewenste scanner kiezen en op OK drukken om de scanner te openen. Op Annuleren drukken zal het hulpmiddel afsluiten.

Geen scanner gevonden

In het geval dat er geen apparaten zijn gevonden, misschien omdat de scanner niet is ingeplugd of uitgeschakeld, corrigeer dat dan. De knop Lijst met apparaten kan gebruikt worden om de lijst met scanners opnieuw te laden.

Opmerking

Niet alle drivers/backends ondersteunen deze functie. Stop in dat geval het hulpmiddel. Sluit uw scanner aan en start de toepassing opnieuw.