Meerdere selecties scannen

Soms hebt u alleen bepaalde delen van een afbeelding nodig. In plaats van het hele plaatje te scannen en met behulp van een grafische toepassing (bijv. KolourPaint) verschillende delen van de afbeelding op te slaan in afzonderlijke bestanden, gebruikt u de meervoudige selectiefunctie van het hulpmiddel.

Meervoudige Selecties

Scan een voorbeeld en gebruik dan de linkermuisknop om het eerste deel van de afbeelding in het voorbeeld te selecteren. Beweeg over het geselecteerde gebied met de muiscursor en klik op het groene pictogram + om het gebied te selecteren. Geselecteerde gebieden worden aangegeven door een rode rand. Selecteer daarna de volgende gedeelten van de afbeelding op dezelfde manier.

Om een enkele selectie te verwijderen beweeg over het gebied met de muiscursor en klik op de rode pictogram -. Met Selecties wissen uit het contextmenu gestart met de rechtermuisknop kunnen alle selecties in een voorbeeld worden verwijderd.

Als u twee afzonderlijke afbeeldingen of foto's op de scanner heeft geplaatst en u heeft een voorbeeld gestart, dan zal het hulpmiddel automatisch al vast twee verschillende gebieden selecteren.

Als u tevreden bent met uw keuze start dan de definitieve batch scan van alle selecties. De geselecteerde delen van de afbeelding worden gescand en afzonderlijk opgeslagen in verschillende bestanden.