Hoofdstuk 1. Inleiding

Achtergrond

Info over Showfoto

Showfoto is een snelle afbeeldingsbewerker met krachtige hulpmiddelen voor afbeelsingsbewerken. U kunt het gebruiken om uw foto's te bekijken en te verbeteren.

Fouten/bugs melden

Showfoto een opensource-project. Dit betekent dat het afhankelijk is van de gebruikers voor het waarborgen van de kwaliteit van de software. Wij stellen het zeer op prijs dat de gebruiker eventuele problemen met het programma meldt, en eventuele suggesties voor verbeteringen aan ons doorgeeft.

Showfoto levert een eenvoudige manier om uw foutmeldingen en suggesties naar ons te sturen. Overal in het programma vindt u een help-menu, met daarin de mogelijkheid om een bugrapport te verzenden. De dialoog die geopend wordt bevat een webkoppeling die een browservenster opent met het URL-adres van KDE's bugrapporteersysteem. Volg de instructies om uw rapport in te dienen.

Ondersteuning

Showfoto is een door de gemeenschap ondersteund project. Dit betekent dat de ontwikkelaars en gebruikers elkaar ondersteunen. Als u een reguliere gebruiker van Showfoto wordt, dan willen we u uitnodigen om lid te worden van de gebruikersmailinglijst van Showfoto. U kunt dan beginnen met het stellen van vragen aan andere Showfoto-gebruikers, en wie weet kunt u dan enige tijd later zelf antwoord geven op vragen van andere gebruikers.

Instructies voor het lid worden van de gebruikersmailinglijst van Showfoto.

U kunt ook een bezoek brengen aan de Showfoto-website voor nieuws over nieuwe uitgaven en andere informatie over Showfoto.

Meewerken

U kunt op verschillende manieren meehelpen bij het ontwikkelen van Showfoto. Hiervoor hoeft u geen programmeur te zijn. U kunt meehelpen met het schrijven van documentatie, het vertalen in andere talen, ontwerp van de gebruikersinterface of gewoon uw briljante ideeën kenbaar maken via de wishlist. U kunt ons ook helpen door de nieuwste ontwikkelcode uit te proberen en de programmeurs uw ervaringen te vertellen. Als u programmeur bent, dan bent u natuurlijk van harte welkom om mee te helpen om van Showfoto het beste digitale fotoprogramma dat er is te maken.

Om te beginnen kunt u het beste lid worden van de ontwikkelaarsmailinglist van Showfoto. Volg deze instructies op om lid te worden van deze lijst.