Kapitel 5. Andre funktioner

Andre funktioner i Umbrello UML Modeller

Dette kapitel forklarer kortfattet nogle andre funktioner som Umbrello UML Modeller tilbyder.

Kopiér objekter som PNG-billeder

Foruden at tilbyde de normale funktioner for at kopiere, klippe og indsætte, som man kan forvente sig for at kopiere objekter mellem forskellige diagrammer, kan Umbrello UML Modeller kopiere objekter som PNG-billeder, så man kan indsætte dem i en hvilket som helst anden type dokument. Man behøver ikke gøre noget særligt for at bruge denne funktion, markér blot et objekt i et diagram (klasse, aktør, osv.) og kopiér det (Ctrl+C, eller brug menuen), åbn derefter et KWord-dokument (eller et andet program hvor billeder kan indsættes) og vælg Indsæt. Dette er en udmærket funktion for at eksportere dele af diagrammer som enkelte billeder.

Eksportere til et billede

Man kan også eksportere et fuldstændigt diagram som et billede. Det eneste man skal gøre er at vælge diagrammet som skal eksporteres, og derefter punktet Eksportér som billede... i Diagram-menuen.

Udskrift

Umbrello UML Modeller tillader at enkelte diagrammer udskrives. Tryk på knappen Udskriv i programværktøjslinjen eller vælg punktet Udskriv i Fil-menuen, så vises KDE's standardudskriftsdialog hvor diagrammerne kan skrives ud.

Logiske mapper

For at organisere en model på en bedre måde, særligt for større projekter, kan man oprette logiske mapper i trævisningen. Vælg blot punktet NyMappe i den sammenhængsafhængige menu i standardmappen under trævisningen, for at oprette dem. Mapper kan være indeni hinanden, og man kan flytte objekter rundt ved at trække dem fra en mappe og slippe dem i en anden.

Organisér en model med logiske mapper i Umbrello UML Modeller

Organisér en model med logiske mapper i Umbrello UML Modeller