Finestra del missatge de l'alarma

Quan venç un missatge d'alarma, es mostrarà a cada escriptori per assegurar que no us el perdeu. La finestra de missatges mostrarà el temps durant el qual s'ha programat l'alarma, de manera que podeu veure quan va sorgir si éreu fora de l'ordinador en aquell moment. Si el temps programat de l'alarma es troba en una zona horària diferent de la configuració del vostre ordinador local, també es mostrarà la zona horària. (Per als missatges de recordatori, la data/hora mostrada serà la prevista per a l'alarma principal o la seva recurrència, no la del missatge de recordatori, i el títol de la finestra serà «Recordatori»).

Les finestres dels missatges d'alarma romandran visibles fins que es reconeguin, llevat que Tanca la finestra automàticament després d'una cancel·lació retardada estigui marcada en el diàleg d'edició de l'alarma. En el cas d'una alarma que es repeteix, si romà una finestra de missatge no reconeguda d'una activació anterior de l'alarma, simplement apareixerà la finestra existent quan l'alarma sigui recurrent. Això evitarà haver de reconèixer diverses còpies del mateix missatge, cas que potser no voldreu.

La finestra del missatge de l'alarma proporciona qualsevol de les següents opcions aplicables a l'alarma que es mostra:

 • Reconèixer l'alarma fent clic al botó Tanca. Això tancarà la finestra (després d'un missatge de confirmació, si heu seleccionat Confirma l'acceptació).

 • Editar l'alarma fent clic al botó Edita.... Això mostrarà el diàleg d'edició de l'alarma.

 • Mostrar les opcions d'ajornar l'alarma fins més tard fent clic al botó Ajorna.... Llavors seleccioneu Ajorna fins a la data i hora per introduir la data i hora en què el missatge es tornarà a mostrar, o seleccioneu Ajorna durant un interval de temps per introduir quant temps després d'ara (en hores i minuts) s'haurà de mostrar de nou el missatge. Feu clic a D'acord per ajornar-la i tancar la seva finestra.

  Nota

  L'hora a la que s'ajorni l'alarma haurà de ser anterior a la propera activació programada o següent recordatori avançat. Per aquesta raó, el ​botó ​Ajorna... a la finestra del missatge de l'alarma i el botó D'acord en el diàleg d'ajornament s'inhabiliten un minut abans de la propera activació o recordatori avançat.

  Tingueu en compte que si es configura un recordatori després de l'alarma, podríeu ajornar l'alarma més enllà del seu temps de recordatori. En aquest cas, el recordatori seria suprimit.

  Nota

  El botó Ajorna... no estarà disponible per a les alarmes que es mostren en iniciar la sessió, a causa que s'ha seleccionat l'opció En iniciar la sessió.

 • Aturar la reproducció dels fitxers de so de l'alarma fent clic al botó que mostra el símbol «atura la reproducció».

 • Si el missatge de l'alarma es va crear arrossegant un correu electrònic des del KMail, podreu accedir directament al correu electrònic al KMail, feu clic al botó que mostra la icona del KMail. Això seleccionarà i ressaltarà el correu electrònic a la llista de carpetes del KMail.

  Avís

  Si es regeneren els índexs del KMail, es perdrà l'enllaç al correu electrònic del KMail.

 • El botó que mostra la icona del KAlarm proporciona una manera convenient per activar el KAlarm.

Podeu escollir en el diàleg de configuració quin dels dos modes diferents s'haurà d'utilitzar per a mostrar les finestres dels missatges d'alarma:

 • Com una finestra normal. En aquest mode, el focus del teclat pren la finestra del missatge de l'alarma quan apareix, de manera que si esteu escrivint en aquest moment les pulsacions del teclat es desviaran a ella en comptes de a la vostra aplicació original.

 • Com una finestra no modal. En aquest mode, el focus del teclat no es veurà afectat quan aparegui la finestra del missatge d'alarma, de manera que no interferirà amb la vostra escriptura. No obstant, en aquest mode la finestra no tindrà barra de títol o marc, per la qual cosa no la podreu moure o canviar de mida.

Nota

Quan es mostra una alarma al davant d'una aplicació a pantalla completa, es mostrarà com una finestra no modal, independentment d'aquesta configuració. Això es deu a una limitació del sistema de finestres.

Col·locar les finestres de missatges

Podeu escollir en el diàleg de configuració quin dels dos esquemes s'haurà d'utilitzar per a col·locar les finestres d'un missatge d'alarma:

 • Les finestres es mostren tan lluny del cursor del ratolí com sigui possible. Això minimitza la interrupció del vostre flux de treball i minimitza la possibilitat de reconèixer accidentalment l'alarma.

 • Les finestres es mostren en el centre de la pantalla. Per a reduir el risc de reconèixer accidentalment l'alarma, els botons de la finestra seran inhabilitats inicialment, activant-se només després d'un retard configurable.

Si teniu diverses finestres de missatge d'alarma, o de missatges d'error, les podeu distribuir a través de la pantalla per a que totes siguin visibles, o agrupar-les a la part superior esquerra de la pantalla, mitjançant l'opció de menú VisualitzaSepara les finestres. Si voleu, podeu configurar una tecla de drecera global per a aquesta acció.