Capítol 1. Introducció

KAlarm us permet programar la visualització de missatges d'alarma personal, la reproducció de fitxers de so, l'execució d'ordres i l'enviament de missatges de correu electrònic.

En el seu mode gràfic per omissió, KAlarm mostra la llista d'alarmes pendents, mostrant els seus temps i els detalls. Podeu crear noves alarmes, o seleccionar les existents per a modificació o eliminació. Opcionalment, també podeu veure les alarmes expirades.

Quan es configura una alarma podeu decidir si s'ha de repetir, i si s'ha de cancel·lar si no es pot activar a la seva hora programada. Per les alarmes visuals, podeu escriure un text de missatge, especificar un fitxer de text o d'imatge a mostrar, o especificar una ordre per mostrar la seva sortida. També podeu triar el color del missatge d'alarma, i si reproduir un so o parlar el missatge.

Les alarmes es poden programar des de la línia d'ordres o a través de crides de D-Bus des dels programes.

Quan venç un missatge d'alarma, es mostrarà a cada escriptori per assegurar que no us el perdeu. La finestra de missatges mostrarà el temps durant el qual s'ha programat l'alarma. En general, té una opció d'ajornar per demanar que es mostri de nou més tard. Un exemple d'un missatge d'alarma:

Missatge d'alarma

Quan l'alarma especifica una ordre a executar o un correu electrònic per enviar, KAlarm no mostra res.

KAlarm en general mostra una icona a la safata del sistema, encara que si voleu es pot amagar.