Creació, càrrega i desat dels models

La primera cosa que necessiteu per començar a fer alguna cosa útil amb Umbrello UML Modeller és crear un model on treballar. En iniciar Umbrello UML Modeller sempre carrega el darrer model usat o crea un nou, model buit (depenent del vostre arranjament establert en el diàleg de configuració). Això us permetrà començar a treballar immediatament.

Nou model

Si necessiteu crear un nou model ho podeu fer seleccionant l'entrada Nou del menú Fitxer, o clicant en la icona Nou de la barra d'eines de l'aplicació. Si actualment esteu treballant en un model que ha estat modificat Umbrello UML Modeller us demanarà si voleu desar els canvis abans de carregar el nou model.

Desat del model

Podeu desar el model en qualsevol moment seleccionant l'opció Desa del menú Fitxer o clicant el botó Desa de la barra d'eines de l'aplicació. Si necessiteu desar el model sota un nom diferent podeu usar l'opció Desa com a... del menú Fitxer.

Per la vostra comoditat Umbrello UML Modeller també us ofereix l'opció de desar automàticament la feina cada cert període de temps. Podeu configurar si voleu aquest opció així com els intervals de temps en Arranjament de Umbrello UML Modeller

Càrrega d'un model

Per carregar un model que ja existeix podeu seleccionar l'opció Obre del menú Fitxer o clicar en la icona Obre de la barra d'eines de l'aplicació. El models usats més recentment també són disponibles sota el submenú Obre recent en el menú Fitxer per accelerar l'accés als models usats més freqüentment.

Umbrello UML Modeller només pot treballar en un model alhora, de manera que si demaneu al programa que carregui un model i el model actual ha estat modificat des de la darrera vegada que l'heu desat, Umbrello UML Modeller preguntarà si s'han de desar els canvis per evitar qualsevol pèrdua de treball. També podeu iniciar dues o més instàncies de Umbrello UML Modeller alhora, de manera que pugueu copiar i enganxar entre ambdues instàncies.