Capítol 6. Autors i història

El projecte va ser iniciat per Paul Hensgen com un dels seus projectes de la universitat. El nom original de l'aplicació era UML Modeller. Paul va fer tot el desenvolupament fins a finals del 2001 quan el programa va assolir la versió 1.0.

La versió 1.0 ja oferia un munt de funcionalitats, però després el projecte va ser revisat a la universitat del Paul; altres desenvolupadors van poder unir-se i van començar a fer valuoses aportacions al UML Modeller, com ara el canvi d'un format de fitxer binari a un fitxer XML, implementació per més tipus de diagrames UML, generació del codi i importació del codi simplement per anomenar-ne unes quantes.

Paul es va haver de jubilar de l'equip de desenvolupament en l'estiu de 2002, però, com a programari de codi obert i gratuït que és, el programa continua millorant i evolucionant, i és mantingut per un grup de desenvolupadors de diferents parts del món. El setembre del 2002 el projecte va canviar el seu nom de UML Modeller, a Umbrello UML Modeller. Hi ha diverses raons pel canvi de nom, la més important és que només «uml» — conegut comunament com a — era un nom massa genèric i causava problemes amb algunes distribucions. L'altra raó important és que els desenvolupadors van pensar que Umbrello és un nom molt més fresc.

El desenvolupament de Umbrello UML Modeller així com els debats pel que fa a on el programa s'ha d'adreçar en les futures versions està obert i es porta a terme a través d'Internet. Si desitgeu contribuir al projecte, si us plau no dubteu en contactar amb els desenvolupadors. Hi ha moltes maneres en que podeu ajudar a Umbrello UML Modeller:

  • Informant d'errors o suggerint millores

  • Arranjant errors o afegint característiques

  • Escrivint una bona documentació o traduint-la a altres idiomes

  • I per descomptat.... programant amb nosaltres!

Com podeu veure, hi ha moltes maneres de poder contribuir. Totes elles són molt importants i tothom és benvingut a participar.

Els desenvolupadors de Umbrello UML Modeller es poden trobar en .