Mode Visualitza

El mode Visualitza mostra les imatges a mida completa. A l'esquerra es mostra la mateixa barra lateral disponible en el mode Navega. A la part inferior, hi ha la barra de miniatures, la qual permet desplaçar-se per les imatges a la carpeta actual. La barra de miniatures es pot minimitzar fent clic al botó Barra de miniatures. Fent-hi clic una altra vegada es restaurarà. Per canviar la mida de les miniatures moveu el divisor amb el botó esquerre del ratolí.

El mode Visualitza permet veure múltiples imatges una al costat de l'altra. Podeu seleccionar múltiples imatges en el mode Navega abans de canviar al mode Visualitza, o podeu fer clic al botó + que apareix en passar el cursor per sobre les imatges a la barra de miniatures per afegir un plafó de visualització per aquesta imatge. A continuació apareixerà el botó - que permet eliminar aquest plafó.

Quan es mostren múltiples imatges, apareixerà una petita barra d'eines sota de cada imatge que permet eliminar la imatge o el seu plafó. Podeu realitzar operacions de zoom independentment per a cada imatge, o sincronitzar-les. Alterneu això marcant l'opció Sincronitza a l'esquerra del control lliscant de zoom o prement Ctrl+Y. Podeu canviar entre les imatges fent clic en el seu plafó, o amb el teclat. Per canviar a la imatge de la dreta, premeu Tab. Per canviar a la imatge de l'esquerra, premeu Maj+Tab.

El control lliscant a la part inferior dreta controla el zoom de la imatge. Els botons Ajusta, Omple i 100% es troben al costat del control lliscant de zoom i disposen de tres nivells de zoom preestablerts. El botó Ajusta ajustarà la imatge actual a la mida de la finestra, el botó Omple ajustarà la imatge fins a omplir la finestra, amb l'amplada o alçada, i el botó 100% ajustarà la imatge a la mida de píxels real. La drecera F alternarà entre el mode Ajusta i 100%, prement Maj+F s'alternarà Ajusta respectivament.

Quan una imatge està en el mode apropa fins a omplir, podreu anar a la imatge anterior i següent amb les tecles de fletxa. En apropar el zoom, les fletxes s'utilitzaran per a desplaçar-vos per la imatge. Això és molt similar al comportament que proporcionen els telèfons o les càmeres digitals.

Quan una imatge està ampliada, apareixerà una vista d'ocell que permet desplaçar-vos per la imatge amb el ratolí i les tecles de fletxa. La vista d'ocell s'ocultarà automàticament després d'un breu retard, mostrant-se de nou quan feu zoom o desplaceu.

Podeu definir el que passa quan es va a la imatge B després d'haver acostat el zoom a una àrea de la imatge A emprant les opcions al grup Mode de zoom a la pàgina Vista de la imatge de la finestra de configuració del Gwenview, a la qual podeu arribar utilitzant ArranjamentConfigura el Gwenview....

 • Si s'ha establert a Ajusta automàticament cada imatge, la imatge B serà allunyada fins a omplir la pantalla.

 • Si s'ha establert a Mantén el mateix zoom i posició, totes les imatges compartiran el mateix zoom i posició: la imatge B s'establirà en els mateixos paràmetres de zoom com la imatge A (i si es canvien, la imatge A es mostrarà amb el zoom i posició actualitzats).

 • Si s'ha establert a Zoom i posició per a cada imatge, totes les imatges recordaran el seu propi zoom i posició: la imatge B s'establirà inicialment als mateixos paràmetres de zoom com la imatge A, però a continuació, recordarà el seu propi zoom i posició (si es canvien, la imatge A no es mostrarà amb el zoom i posició actualitzats).

Suggeriment

Podeu començar directament en el mode Visualitza iniciant el Gwenview des d'un menú contextual com Obre amb en un altre programa o llançant-lo des de la línia d'ordres amb una imatge com a argument.

Les següents operacions d'imatge addicionals només estan disponibles en el mode Visualitza:

 • EditaEscapça (Maj+C): Aquesta operació permet descartar algunes parts de la imatge que no voleu.

  Podeu accedir als paràmetres avançats d'escapçat marcant la casella de selecció Arranjament avançat al plafó emergent de sota. Utilitzeu els camps corresponents per afinar l'operació d'escapçat.

  També és possible ajustar l'àrea d'escapçat arrossegant les nanses quadrades grises que hi ha a les vores de la imatge. Podeu moure l'àrea d'escapçament fent clic i mantenint premut el botó esquerre del ratolí i arrossegant amb el punter del ratolí.

  Premeu el botó Escapça per veure els resultats quan estigueu llest. Utilitzeu el plafó emergent superior per a desar els resultats o desfer/refer l'operació.

 • EditaReducció d'ulls vermells: Aquesta operació redueix els «ulls vermells» que habitualment es troben en les fotografies preses amb una càmera amb flaix.