Capítol 1. Introducció

Què és el Gwenview

El Gwenview és un visor d'imatges i vídeo, ràpid i fàcil d'utilitzar.

El Gwenview inclou dos modes principals: Navega i Visualitza. Els dos modes es poden utilitzar en una finestra d'aplicació normal i a pantalla completa. El mode Navega permet navegar a través de l'ordinador mostrant les miniatures de les imatges, el mode Visualitza permet veure les imatges d'una en una, i pantalla completa permet fer presentacions amb ràpides diapositives. També hi ha una pantalla d'inici que mostra una llista de les carpetes obertes recentment i l'URL, així com els vostres llocs i etiquetes.

La càrrega de la imatge és gestionada per les biblioteques Qt™, de manera que el Gwenview suporta tots els formats d'imatge suportats per la vostra instal·lació de les Qt™. El Gwenview mostrarà correctament les imatges amb un canal alfa (transparència), així com les animacions.

El Gwenview suporta mostrar i editar els comentaris EXIF en les imatges JPEG. També implementa les transformacions JPEG sense pèrdua, com ara les rotacions i els reflexos.

El Gwenview pot llegir els perfils de color incrustats als fitxers PNG i JPEG. Podeu utilitzar el perfil de color de la imatge, juntament amb el perfil de color de la pantalla per a la sortida dels colors correctes a la pantalla.