Capítol 3. Importador del Gwenview

Introducció

L'importador del Gwenview permet importar imatges des d'una càmera digital o un suport extraïble. Per llançar-lo, seleccioneu Baixa les fotografies amb el Gwenview al Notificador de dispositius del KDE després de connectar amb un dispositiu admès.

Quan connecteu un dispositiu, l'importador del Gwenview llistarà de forma recursiva totes les imatges i vídeos.

Això no serà sempre el que espereu, p. ex. en connectar un telèfon intel·ligent no voldreu llistar tots els mitjans del dispositiu; només prendre les fotografies, les quals es troben normalment en una subcarpeta especial.

Podeu seleccionar la carpeta arrel a la llista, i l'importador del Gwenview recordarà l'última carpeta arrel de cada dispositiu. D'aquesta manera, la propera vegada que connecteu un dispositiu, només apareixeran llistades les fotografies i vídeos apropiats.

Importar imatges

Si voleu, podeu seleccionar les imatges que voleu importar a Seleccioneu els documents a importar prement el botó + que apareix en passar el cursor sobre una imatge. També podeu seleccionar la carpeta on s'importaran les imatges en el quadre de text a la part inferior de la finestra. En acabar, feu clic al botó Importa els seleccionats per a sols importar les imatges seleccionades o feu clic a Importa-ho tot per importar totes les imatges que es trobin en el dispositiu.

Reanomenar automàticament

L'importador del Gwenview pot canviar el nom dels fitxers d'acord amb un patró especificat. Per a configurar-ho, seleccioneu el botó Arranjament a la cantonada inferior esquerra. Podeu activar o desactivar aquesta característica amb la casella de selecció a la part superior. El Format per reanomenar suporta diversos paràmetres especials, els quals seran substituïts per les metadades com la data de quan es va crear la imatge o el nom de fitxer. Es llisten a continuació del quadre de text. Podeu fer clic al nom del paràmetre per introduir-lo al quadre de text o escriure'l de forma manual.