Hemsley, Rik

Mahfouf, Anne-Marie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.12 (18 de març de 2018)

Decoració de les finestres

Aquest mòdul permet seleccionar un estil per als botons i les vores de les finestres.

Decoració de les finestres

Mòdul de configuració Decoració de les finestres

Escolliu un estil de decoració de finestra des de la llista de vista prèvia, utilitzant el camp de cerca a la part superior de la pantalla o baixeu un nou estil utilitzant el botó Obtén decoracions noves de finestra....

La decoració per omissió de les finestres s'anomena «Brisa».

Cada estil té un aspecte diferent i un «comportament» diferent. Alguns tenen vores de «redimensionament» (de vegades invisibles) per tot el seu voltant, per a poder-los redimensionar amb més facilitat però que en dificulta el moviment. Alguns no tenen vores en certs costats.

Us encoratgem a què experimenteu amb els diferents estils fins que en trobeu un que s'ajusti al vostre patró de treball.

A la vista prèvia de cada estil, trobareu un botó de configuració per obrir el diàleg de configuració per a cada decoració.

Les opcions en aquest diàleg de configuració s'apliquen a totes les finestres. Algunes decoracions de finestra (p. ex., «Breeze») proporcionen una pestanya Substitucions específiques de la finestra. En aquesta pestanya podreu canviar la mida de la vora i la visibilitat de la barra de títol per a finestres en particular.

Trobareu diferents opcions per a finestres en particular al mòdul Regles de les finestres de l'Arranjament del sistema.

Suggeriment

Per motius d'accessibilitat, algunes decoracions accepten vores molt grans. Si estès disponible, aquí també podreu triar la mida de la vora. Aquestes vores llargues són fàcils de veure per a usuaris amb visibilitat reduïda, i fàcils de capturar per a gent amb mobilitat reduïda o dificultats en emprar el ratolí.

Decoracions

En aquest diàleg podeu canviar la decoració de la finestra. Les opcions disponibles dependran de l'estil seleccionat.

Opcions de la decoració Brisa

Botons

Aquesta pestanya permet personalitzar la ubicació del botó a la barra de títol. Podeu arrossegar els botons, p. ex., el Menú d'aplicacions dins la barra de títol, eliminar-los o arrossegar-los al voltant fins que us resultin més confortables d'emprar.

Opcions dels botons

Habiliteu Tanca les finestres amb doble clic al botó menú per tenir una opció addicional al botó «Tanca» o si l'heu eliminat de la barra de títol.