Gestió de sessions

Schenck, Jost

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.14 (28 de novembre de 2018)

Sessió d'escriptori

Ús

En aquest mòdul de l'Arranjament del sistema podreu configurar el gestor de sessions i sortida del Plasma™.

La gestió de sessions es refereix a la capacitat del Plasma™ per a desar l'estat de les aplicacions i finestres quan sortiu del Plasma™ i restaurar-les quan hi torneu a accedir.

General

Confirma la sortida

Si aquesta opció ha estat seleccionada, en sortir del Plasma™ se us mostrarà un diàleg amb un temps d'espera predeterminat de 30 segons per a la seva confirmació. En aquest diàleg podeu escollir si desitgeu restaurar la vostra sessió actual quan la inicieu la propera vegada.

Ofereix les opcions d'aturada

Si està marcada aquesta opció, el Plasma™ mostrarà la possibilitat d'escollir entre diverses opcions d'apagada. Això inclou finalitzar la sessió actual (l'opció usada si les opcions d'apagada no estan disponibles), l'apagada de l'ordinador o reiniciar-lo.

Opció de sortida per omissió

Finalment podeu configurar què haurà de passar per omissió quan sortiu del Plasma™. Aquestes opcions no són possibles en tots els sistemes operatius i requereixen l'ús del SDDM com al vostre gestor d'accés.

Les opcions disponibles són autoexplicatives. Si teniu cap dubte, deixeu l'opció preestablerta. Són les següents:

  • Finalitza la sessió actual (aquesta és per omissió)

  • Apaga l'ordinador

  • Torna a engegar l'ordinador

En connectar-se

Podeu escollir una de les tres opcions per a com s'haurà d'accedir al Plasma™:

Restaura la sessió prèvia

Si seleccioneu aquesta opció, el Plasma™ desarà l'estat de la vostra sessió actual quan en sortiu. El Plasma™ la restaurarà en el següent accés, de manera que pugueu continuar amb la vostra tasca amb l'escriptori en el mateix estat en el qual el vàreu deixar.

Restaura la sessió desada manualment

En comptes de restaurar el Plasma™ l'estat en el qual estava quan vàreu accedir-hi l'última vegada, es restaurarà a un estat específic que hàgiu desat manualment.

Si aquesta opció està marcada, el menú de l'aplicació oferirà un element addicional Energia / SessióDesa la sessió.

Comença amb una sessió buida

Si seleccioneu aquesta opció, el Plasma™ mai restaurarà les sessions que hàgiu desat.

Finalment podeu introduir un llistat d'aplicacions separades per dos punts (:) o coma (,) que s'haurien d'excloure de les sessions, de manera que en accedir a una nova sessió no es restauraran. Per exemple, xterm:konsole o xterm,konsole.