Escriptoris virtuals

McBride, Mike

Schenck, Jost

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.3 (9 d'abril de 2015)

Escriptoris virtuals

Escriptoris

El KDE us ofereix la possibilitat de tenir diversos escriptoris virtuals. En aquesta pestanya podeu configurar el nombre d'escriptoris, el nombre de files a la icona Paginador així com els seus noms. Simplement utilitzeu el quadre d'entrada per ajustar el nombre d'escriptoris. Els hi podeu assignar noms introduint text en els camps de text a sota.

Canvi

La navegació a l'escriptori dóna la volta

Activeu aquesta opció si voleu que la navegació de teclat o les vores actives de l'escriptori us portin a la vora oposada del nou escriptori.

Animació per a l'efecte de l'escriptori

Seleccioneu Sense animació, Diapositives, Animació de cub per a l'escriptori o Esvaïment de l'escriptori des de la llista desplegable. Si l'animació seleccionada disposa d'opcions de configuració, feu clic sobre la icona d'eines a la dreta de la llista desplegable per iniciar un diàleg de configuració.

Visor en pantalla del canvi d'escriptori

Activeu aquesta opció si voleu tenir una vista prèvia en pantalla quan es canvia d'escriptori.

Mostra les indicacions de disposició d'escriptori

Activant aquesta opció es mostrarà una petita vista prèvia de la disposició de l'escriptori, indicant l'escriptori seleccionat.

Dreceres

Aquesta secció mostra les dreceres configurades per a canviar d'escriptori i us permet editar-les.

Desplaçant la roda del ratolí sobre un espai buit a l'escriptori o a la icona Paginador en el plafó canviareu al següent escriptori virtual numèric, en la direcció en què desplaceu (cap amunt o cap avall).

Podeu canviar el comportament per omissió a la pàgina Accions del ratolí a la categoria Arranjament de l'escriptori (Alt+D, Alt+S).