Data i hora

McBride, Mike

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma
5.12 (25 de març de 2018)

Data i hora

Podeu utilitzar aquest mòdul per a modificar la data i hora del sistema, utilitzant una interfície gràfica còmoda.

Nota

Atès que aquests valors no sols us afectaran com a usuari, sinó a tot el sistema, haureu de tenir accessos d'administrador del sistema (root) per a canviar la data i l'hora del sistema. Si no teniu aquest nivell d'accés, aquest mòdul tan sols us mostrarà els valors actuals i no podreu desar els canvis.

Data i hora

Si marqueu Estableix la data i hora automàticament, aquest mòdul emprarà el systemd per obtenir la data i l'hora.

En un ordinador sense systemd, s'utilitzaran les utilitats NTP com rdate o ntpdate. Si aquestes utilitats falten, instal·leu-les.

Quan accediu a la sessió del Plasma™ mentre estigueu en línia o quan connecteu més endavant a Internet, es produirà l'accés a un o més servidors NTP.

Això no és suficient, si cal mantenir un rellotge de precisió durant un llarg termini de temps. Sí que ens serà d'utilitat per establir l'hora ocasionalment en màquines que no tenen accés a la xarxa a tota hora, com ara ordinadors portàtils.

Si no utilitzeu un servidor de temps, podeu establir manualment la data al calendari.

Utilitzeu els controls a la part inferior del calendari per a seleccionar la data actual, introduïu la data en el quadre d'edició o trieu la setmana de l'any a partir de la llista desplegable.

Podeu establir l'hora utilitzant els botons de selecció de valors que hi ha a sota del rellotge analògic. També podeu introduir directament el valor.

Zona horària

Per establir una nova zona horària, simplement seleccioneu-la a la llista. Utilitzeu el quadre de filtre per a cercar l'Àrea o Regió desitjada.