Capítol 2. Usar el RSIBreak

La idea del RSIBreak és interrompre el vostre treball. La intenció és fer-ho de manera fàcil. Hi haurà temps, però, es mostrarà quan estigueu molt ocupat. Les opcions de configuració al RSIBreak són un esforç per a permetre personalitzar les interrupcions. D'aquesta manera, esperem que pugui millorar la seva efectivitat en el vostre treball, alhora que redueix les possibilitats de patir lesions.

Després de començar, veureu una icona a la safata i un element emergent de benvinguda. Encara que l'aplicació hauria de ser útil amb els ajustaments predeterminats, seríeu prudent examinant-los. Per a descobrir i obtenir accés a les opcions disponibles, feu clic dret sobre la icona de la safata. Al menú contextual que apareix, seleccioneu Configura. Els següents capítols contenen més informació sobre la configuració.

Feu clic esquerre sobre la icona de la safata per a veure les estadístiques

Quan feu clic esquerre sobre la icona de la safata, veureu algunes estadístiques. Si configureu el RSIBreak per a fer un descans en temps fixos, no es mesurarà el temps inactiu. En aquest cas, algunes de les opcions a les estadístiques podrien no ser gaire informatives.

El bloc superior esquerre mostra les estadístiques generals: alguns totals i certa informació sobre el temps d'inactivitat. El bloc inferior esquerre mostra quelcom sobre el vostre ritme de treball. Veureu la quantitat total d'activitat des que vàreu iniciar la sessió actual. També es mostrarà la quantitat d'activitat durant alguns altres intervals. La puntuació per fer pauses disminuirà cada vegada que ometeu algun descans. Els blocs de la dreta informen sobre quins descansos breus i llargs han passat. Actualment, les etiquetes del diàleg poden ser de color negre o vermell i verd. En aquest últim cas, una estadística vermella indicarà una recomanació per a relaxar-vos i prendre un descans, el qual farà que el color s'aproximi al verd.

Quan feu clic dret sobre la icona de la safata, el menú contextual mostrarà una opció per a Suspèn el RSIBreak. Quan no vulgueu interrupcions, com durant un joc o una presentació, podeu utilitzar-ho per a silenciar el RSIBreak. El podreu reprendre quan feu clic novament sobre la icona i seleccioneu Reprèn.

La icona de la safata ens indica que el RSIBreak està suspès

L'última manera d'influir en el RSIBreak és a través de D-Bus. Hi ha disponibles ordres de D-Bus per a forçar descansos, suspendre i reprendre el RSIBreak. Podeu utilitzar-les per a suspendre el RSIBreak automàticament quan inicieu un joc o qualsevol altre programa especificat. Executeu qdbus org.kde.rsibreak /rsibreak per a veure les possibilitats.