Taal

Mike McBride

Krishna Tateneni

Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf
herziening Plasma 5.20 (2021-04-09)

Op deze pagina kunt u uw voorkeurtalen instellen die in de Plasma™-werkruimte en toepassingen worden gebruikt.

De Plasma™-werkruimte en KDE-toepassingen zijn geschreven in Amerikaans-Engels en vertaald in veel verschillende talen door teams van vrijwilligers. Deze vertalingen moeten eerst worden geïnstalleerd voordat u hun gebruik kunt kiezen.

Opmerking

Ga na dat u de Plasma™ taalpakketten of vertalingen voor de talen die u wilt gebruiken hebt geïnstalleerd.

Omdat Plasma™ is gebouwd bovenop de Qt™ bibliotheken, hebt u ook de Qt™-vertalingen voor de geselecteerde talen nodig evenals een volledig vertaalde GUI.

De lijst toont de vertaalde namen van talen die zullen worden gebruikt bij het weergeven in de Plasma™-werkruimte en toepassingen. Omdat niet alles van de Plasma™-werkruimte en toepassingen kan zijn vertaald in elke taal zal Plasma™ een voor u geschikte vertaling proberen te vinden door zich van boven naar beneden langs de lijst te werken totdat het een vertaling vindt. Als geen van uw voorkeurtalen een gewenste vertaling heeft, dan zal de originele Amerikaans-Engelse worden gebruikt.

U kunt een taal toevoegen aan de hoofdlijst door te klikken op de knop Talen toevoegen.... De lijst met namen in uw taal van geïnstalleerde talen en beschikbaar op uw systeem wordt in Systeeminstellingen getoond. Als de taal die u wilt gebruiken in deze lijst niet wordt getoond dan is het nodig deze te installeren met de gebruikelijke methode voor uw systeem. Selecteer een of meer talen in de lijst en klik op Toevoegen.

U kunt een taal verwijderen uit de lijst door deze te selecteren en op het pictogram te klikken. U kunt de volgorde van voorkeur wijzigen in de lijst door een taal te selecteren op het pictogram te klikken.

Opmerking

Taal en Formaten zijn onafhankelijke instellingen. Wijzigen van taal verandert niet automatisch de instellingen voor nummers, valuta etc. naar het overeenkomstige land of regio.