Hoofdstuk 6. Spelconfiguratie

Door het menu-item InstellingenShisen-Sho instellen... te selecteren opent u een configuratiedialoog waarmee u het gedrag van het spel kunt veranderen.

Instellingendialoog van Shisen-Sho

Pagina Algemeen

Zwaartekracht

Als u dit selecteert zal het spel nog moeilijker worden. Als een steen wordt verwijderd zullen alle stenen die erboven liggen één stap naar beneden vallen.

Alleen oplosbare spellen aanmaken

Wanneer geactiveerd worden er alleen spellen aangeboden die oplosbaar zijn. Opmerking: Zelfs met oplosbare spellen loopt u het risico als u de stenen in de onjuiste volgorde van het bord verwijdert en het spel dus niet kan beëindigen.

Bericht tonen als het bord niet langer opgelost kan worden

Indien geactiveerd, zal Shisen-Sho proberen te analyseren of elke spelpositie opgelost kan worden en een bericht toont om het spel af te breken in het geval dat er geen mogelijke zetten zijn om het spel te winnen.

Chinese stijl gebruiken: alle bloemen komen met elkaar overeen, alle seizoenen komen met elkaar overeen

Gebruikt traditionele regels om de stenen overeen te laten komen. De vorige versie van Shisen-Sho liet alleen exacte overeenkomst van stenen toe. Dit is niet consistent met de Mahjong-regels. Het is aanbevolen om deze optie ingeschakeld te laten.

Tegels kunnen schuiven, maar u kunt slechts 2 lijnen verbinden in plaats van 3

Deze optie wijzigt de regels in zoverre dat het bijna een volledig nieuw spel wordt. Wanneer ingeschakeld kunt u alleen stenen verwijderen als ze verbonden kunnen worden met een lijn die uit 2 segmenten bestaat in plaats van de gebruikelijke 3. Echter, u mag de stenen op het bord verschuiven, als de regel of kolom waar ze geplaatst zijn een lege ruimte bevat. Om een schuifbeweging te maken, klikt u eerst op de steen in de kolom of rij die kan schuiven en dan op de overeenkomende steen. Als er 2 schuifmogelijkheden zijn, dan zijn er blauwe lijnen die deze bewegingen aangeven. Klik dan op een van de twee lijnen om de zet die uw voorkeur heeft te kiezen.

Moeilijkheidsgraad bord

De schuifregelaar bepaalt de moeilijkheidsgraad van het bord (bijv. hoeveel de stenen zijn gehutseld van Gemakkelijk tot Moeilijk.

Snelheid verwijderde speelstukken

Deze schuifregelaar bepaalt de snelheid waarop de stukken van het bord worden verwijderd als er een overeenkomst tot stand kwam.

Bordgrootte

Deze schuifregelaar bepaalt het aantal stenen op het bord. Hoe meer stenen u hebt, hoe moeilijker (en langer) het spel zal zijn.

Pagina voor Stenen en Achtergrond

Uw favoriete ontwerp voor stenen en achtergrond kiezen.

Help

Opent de helppagina's van Shisen-Sho (dit document).

OK

Slaat uw wijzigingen op en sluit de dialoog.

Toepassen

Slaat uw wijzigingen op maar sluit de dialoog niet.

Annuleren

Negeert alle wijzigingen die in de dialoog zijn gemaakt en sluit deze.