Hoofdstuk 2. Snelcursus voor KOrganizer

(voor de gevorderden, en de ongeduldigen onder ons)

Weinig tijd? Hier is een snelcursus; KOrganizer in vogelvlucht!

Als u al eerder met een dergelijk programma werkte, voelt u zich direct thuis in KOrganizer. U kunt nieuwe afspraken inplannen, bestaande afspraken verzetten, de afspraken naar hun tags in te indelen, nieuwe categorieën aanmaken, lijsten aanmaken en lijsten wijzigen van personen die aanwezig zullen zijn en wat hun rol is, automatisch per e-mail uitnodigingen versturen en gegevens uitwisselen met andere KOrganizer-agenda's, taken aanmaken en journaals bijhouden.

Uitgangspunt voor deze cursus is dat u met KDE kunt werken, en dat u er de voorkeur aan geeft om zo snel mogelijk zelf KOrganizer te gaan verkennen. We zullen hier alleen de basiseigenschappen van KOrganizer toelichten.

Afspraken invoeren

  1. Klik op de knop in de werkbalk Agenda of kies in het menu WeergaveAgenda. Hierdoor krijgt u de Agendaweergave .

  2. Klik op de gewenste datum in de datumnavigator.

  3. Selecteer in het hoofdpaneel het tekstgebied naast het gewenste uur, dat het tijdstip van de afspraak weergeeft. Dubbelklik op dit gebied, of begin met het intypen van de naam van de afspraak. Hiermee opent u het dialoogvenster voor een Nieuwe afspraak.

  4. Details van de afspraak invoeren. Gebruik de zes tabbladen onder in het venster voor de toegang tot alle bijzonderheden van de afspraak.

  5. Door op OK te klikken wordt de afspraak opgeslagen.