Bruikbare tips voor de configuratie

Deze tips verwijzen naar het hoofdvenster voor de configuratie van Kopete onder InstellingenInstellen.... Let er op om op Toepassen te klikken of op OK als u uw wijzigingen wilt opslaan.

Alle aanpassingen die van invloed zijn op de instellingen van uw account en de configuratie van meerdere accounts in Kopete (Jabber/XMPP evenals ICQ, MSN en vele andere messaging-protocollen) kunnen gevonden worden op het tabblad Accounts. Als u uw persoonlijke informatie wilt instellen of een foto wilt gebruiken, klik op Identiteit wijzigen... en stel het een en ander in. Een foto kan geüpload worden door te klikken op het smalle pictogram linksonder op het afbeeldingengebied.

Identiteit instellen

Identiteit instellen

Het volgende tabblad in de verticale lijst links is Lijst met contactpersonen. Deze instellingen verklaren zich hoofdzakelijk zelf en het lijkt nuttig om Foto van contactpersonen gebruiken indien beschikbaar. De andere drie horizontale tabbladen (Kleuren & Lettertypen, Geavanceerd en Indeling) bevatten behoorlijk speciale instellingen die mogelijk fijn wilt afstellen wanneer u Kopete voor enkele weken wilt gebruiken.

De instellingen voor Status stellen u in staat om uw eigen standaard statusberichten in te stellen wanneer u Online, Afwezig, Onzichtbaar etc. bent

Klikken op Gedrag opent een behoorlijk gedetailleerde set van instellingen. De paar meest interessante, te vinden op het tabblad Algemeen, zijn Berichtafhandeling en Initiële status. De eerste bepaalt of inkomende berichten van uw contactpersonen direct een nieuw venster openen of dat ze in de wachtrij worden gezet totdat uzelf Kopete opent. De tweede vertelt Kopete of het online zal gaan wanneer u het programma start. Wanneer u dit instelt. bent u altijd beschikbaar voor uw contactpersonen als Kopete eenmaal actief is. Het tabblad Gebeurtenissen laat u instellen in welke gevallen Kopete u meldt via het meldingensysteem van uw computer (in de meest gevallen KNotify). Wanneer u wilt dat Kopete uw status automatisch op Afwezig zet, open het tabblad Afwezigheidsinstellingen en activeer het eerste keuzevakje. U kunt de tijd instellen die moet verlopen na uw laatste actie (toetsenbordinvoer of muisverplaatsing) om Kopete u als afwezig aan te merken. De standaard waarde is 10 minuten. Opties in Chat zijn opnieuw zelfverklarend en al ingesteld op bruikbare waarden.

Het volgende item in de verticale rij links is het Chatvenster. Het eerste tabblad daarin is, Stijl en gebruikt kan worden om een ander uiterlijk in te stellen dan de standaard. U kunt ook uw eigen stijlen installeren of nieuwe downloaden vanuit het internet door te klikken op Nieuwe ophalen.... Wanneer u een Emoticon gedurende een conversatie intypt, zal Kopete het standaard converteren in een grafische emoticon. Om deze functie in te schakelen of om een andere set emoticons te gebruiken ga naar Emoticons. Het laatste tabblad, Kleuren & Lettertypen is opnieuw zelfverklarend en configureert deze voorkeuren van uw chatvenster.

Webcams worden in Kopete ondersteund, maar op dit moment (november 2010) zijn er nog steeds enige problemen met de videochat, dus instellingen in Video worden voor eigen verantwoordelijkheid gemaakt, omdat het mogelijk is dat het niet op de juiste manier werkt. De KDE-forums kunnen behulpzaam zijn bij het behandelen van problemen met webcams.